MOPAN Suceava

Este un fapt general acceptat faptul că un somn adecvat pe o saltea Previ are ca rezultat un nivel mai ridicat de energie, o mai bună concentrare și o productivitate crescută. Experții recomandă un minim de 6 ore de somn pe noapte pentru adulți, explicând că o cantitate satisfăcătoare de ore consecutive petrecute dormind poate preveni burnout-ul, îmbunătăți abilitățile de luare a deciziilor, și reduce probabilitatea de a face greșeli la locul de muncă.

Cantitatea de ore de somn contribuie, fără îndoială, la vigilența dumneavoastră, la succesul la locul de muncă și la starea generală de sănătate, dar unii cercetători duc acest aspect mai departe, sugerând că și momentul în care ați dormi face diferența.

Într-un articol din 2017, Time s-a consultat cu Dr. Matt Walker de la Laboratorul de Somn și Neuroimagistică de la Universitatea California Berkeley, care a insistat asupra faptului că „momentul din noapte în care dormiți face o diferență semnificativă în ceea ce privește structura și calitatea somnului dvs.”. Walker a mai explicat că somnul REM (mișcarea rapidă a ochilor) domină în orele târzii ale nopții și în primele ore ale dimineții, iar dacă vă îndreptați spre acea saltea Previ înainte de miezul nopții, crește probabilitatea de a experimenta somnul non-REM, care se poate dovedi mai reparator decât omologul său REM.

Adormirea înainte ca ceasul să bată miezul nopții este un bun punct de plecare pentru cei care sunt în căutarea unui somn mai odihnitor, dar dacă aveți nevoie de îndrumări mai specifice cu privire la cel mai bun moment pentru a vă culca pe acea saltea Previ, un articol recent al WH citează un studiu care afirmă că ora ideală de culcare pentru adulți este 22:10.

De obicei, este nevoie de 20 de minute pentru a cădea într-un somn profund, iar dacă adormiți în această porțiune a serii, puteți conta pe aproximativ 90 de minute de somn non-REM înainte de miezul nopții. Presupunând o oră de trezire la 6 dimineața, veți avea la dispoziție șapte ore și 50 de minute de odihnă pe o saltea Previ, înainte de a suna alarma.

Ce se întâmplă dacă nu am nevoie de atât de mult somn?

Există unele dezbateri cu privire la câte ore de somn sunt, de fapt, necesare pentru un adult. Mulți oameni dorm 6 ore și consideră că este suficient. Cu toate acestea, Fundația Națională a Somnului recomandă ca adulții să doarmă între 7 și 9 ore – și asta pentru un motiv întemeiat. Un studiu de privare de somn a controlat cantitatea de somn pe care 48 de adulți au avut-o timp de 2 săptămâni. În cazul subiecților cărora li s-a permis să doarmă doar 6 ore de somn pe noapte în acele 2 săptămâni, s-a constatat că au funcționat la fel de prost ca și subiecții care au fost forțați să stea treji timp de 2 zile la rând. Și totuși, cei din grupul celor care au dormit 6 ore au simțit că se descurcă bine. Așadar, chiar dacă vă considerați o excepție de la regula celor 7 până la 9 ore de somn, există șanse să vă confruntați cu efectele cognitive ale lipsei de somn, doar că nu vă dați seama de acest lucru. Alegeti saltele premium, ortopedice si superortopedice pentru un somn de calitate.

De ce ar trebui să dorm suficient?

Somnul are un efect asupra aproape tuturor fațetelor vieții dumneavoastră în stare de veghe, inclusiv asupra productivității, energiei și bunăstării psihologice. Dacă dormiți în mod obișnuit prost, bunăstarea dvs. psihologică, interacțiunile cu familia și prietenii și chiar sănătatea fizică ar putea avea de suferit. Nu numai că organismul dumneavoastră se va simți mai rău, dar problemele de somn pot avea un impact și asupra performanțelor dumneavoastră profesionale.

Somnul este legat de memorie, așa că este posibil să fiți mai puțin capabil să finalizați anumite sarcini sau să le faceți la fel de repede sau la fel de bine, dacă sunteți lipsit de somn. De asemenea, se referă la productivitate, așa că, atunci când nu ați avut o noapte bună de somn, s-ar putea să nu lucrați la fel de eficient. Lipsa somnului pe termen lung poate avea consecințe mai grave asupra performanțelor profesionale și poate duce la epuizare.

Care este cea mai bună oră de culcare?, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Timp liber
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava