Concert pascal
MOPAN Suceava

Cea de-a doua semifinală a Cupei Mondiale din Brazilia va opune două formaţii care s-au întâlnit de mai multe ori de-a lungul anilor, Argentina şi Olanda, de fiecare dată meciurile fiind aprig disputate. Cele două grupări au jucat una împotriva celeilalte de opt ori, „batavii” având ascendent asupra sud-americanilor.
Ne amintim cu plăcere de cel puţin trei întâlniri de la Cupa Mondială dintre Argentina şi Olanda. În prima dintre ele de la Cupa Mondială din RFG 1974, Olanda le-a administrat argentinienilor un sec 4-0 prin golurile marcate de Cruyff, de două ori, Krol şi Rep. Pe atunci la „portocalii” jucau Cruyff, Neeskens, Krol, Rep şi Rensenbrink, iar la argentinieni Yazalde, Brindisi, Houseman sau Babington.
La următoarea ediţie a Cupei Mondiale din 1978 Argentina şi-a luat revanşa în faţa Olandei chiar în finală după un meci de senzaţie. „Armăsarul” Mario Kempes a marcat în prima repriză pentru ca Naninga să egaleze cu o lovitură de cap. Momentul „cheie” al partidei s-a petrecut în minutul 90 când Rensenbrink a trimis balonul în bară. În prelungiri Kempes şi Bertoni au mai punctat de două ori şi Argentina a cucerit titlul mondial. La sud-americani evoluau pe atunci Fillol, Pasarella, Tarantini, Ardiles, Kempes, Luque, iar la olandezi Rep, Rensenbrink, fraţii Van den Kerkoff şi Haan.
A treia întâlnire dintre aceste „forţe” ale fotbalului mondial s-a consemnat la Cupa Mondială din 2006 din Germania, Argentina şi Olanda remizând, scor 0-0. Şi la acel meci faţă în faţă s-au aflat Robben şi Van Persie contra lui Lionel Messi.
Din ce s-a întâmplat până acum la Cupa Mondială din Brazilia 2014 se poate spune că duelul Argentina – Olanda va fi decis de o „sclipire” a jucătorilor de geniu din cele două formaţii, Messi şi Robben. Oricum, trebuie de spus faptul că Argentina nu a „rupt gura târgului” la acest Campionat Mondial evoluând modest, iar Olanda a avut mari probleme cu Costa Rica, portarul Krul fiind salvator.
Oricum, disputa se anunţă a fi una în care din nou sud-americanii, la fel ca şi brazilienii, vor beneficia de sprijinul important al publicului, însă olandezii au jucători cu mare experienţă competiţională care nu se emoţionează uşor. Încă o dată, pentru că portocalii au pierdut trei finale de Cupă Mondială ar fi frumos să joace împotriva Braziliei, pe care a cam bătut-o pe unde au prins-o.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava