MOPAN Suceava

Romanii iubesc sarbatorile si obisnuiesc sa profite din plin de ocaziile speciale pentru a oferi daruri persoanelor dragi. Si care este cel mai sigur cadou cu care se pot face surprize frumoase? Florile, evident! Floraria online Floria.ro a realizat o cercetare pentru a afla cat de interesati sunt locuitorii din judetul Suceava de aceste lucruri, dar si cat de prosper este domeniul pe piata afacerilor la nivel local.
Utilizand volumele de cautari inregistrate in mediul online in ultimele 24 de luni, specialistii Floria.ro au monitorizat interesul locuitorilor din judetul Suceava pentru flori. Din studiu reiese faptul ca acestia cauta pe Google cel mai adesea trandafiri, pe urmatoarele pozitii fiind orhidee si lalele. Din acest punct de vedere, Suceava se afla pe locul 30 in topul judetelor cu cele mai mari cresteri. Clasamentul complet al florilor preferate de locuitorii din Suceava este urmatorul:

1. Trandafiri
2. Orhidee
3. Lalele
4. Crizanteme
5. Crini
6. Hortensii
7. Bujori
8. Gerbera
9. Frezii
10. Garoafe

In Romania, cererea anuala este de 120 de milioane de fire, dintre acestea doar 47 de milioane fiind produse in tara. Celelalte 73 de milioane sunt importate din tari precum Olanda, Ungaria, Turcia si chiar Thailanda.
Cu ajutorul datelor furnizate de Institutul National de Statistica, reprezentantii Floria au analizat modul in care a evoluat numarul hectarelor cultivate cu flori in judetul Suceava. Spre deosebire de ultimii 4 ani, cand media suprafetelor cultivate a fost de 4 hectare, in 2015 in Suceava au fost plantate flori pe 5 hectare, in crestere cu 25%. Astfel, Suceava se situeaza pe locul 4 la nivel national din acest punct de vedere, dupa Gorj, Dolj si Bihor.
Un alt element cheie al analizei de piata este si numarul firmelor din Suceava care au ca obiect de activitate productia si comercializarea de flori. La sfarsitul anului 2015, in Suceava existau 43 de companii, in conditiile in care la nivel national functionau peste 2350 de intreprinderi.
„Florile sunt, de departe, cel mai accesibil tip de cadou. Fie ca e vorba despre un buchet simplu, dar de efect, fie ca ne referim la un aranjament sofisticat si spectaculos, cu siguranta va surprinde placut persoana care il primeste”, a declarat Marina Popescu, Director General Floria.ro.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava