MOPAN Suceava

Elevii Liceului Teoretic Filadelfia din Suceava sunt motivați de prof. Raluca Boiciuc să citească în limba germană. La etajul doi în incinta liceului elevii au acces la ”Cartea din vitrină” care în fiecare zi este deschisa la o altă pagină. Când vor fi date toate paginile se va organiza un concurs cu premii. Pentru a câștiga unul dintre premii, elevii, vor trebui să răspundă la câteva întrebări care să ateste că sunt familiari cu mesajul cărții.

Cartea aleasă pentru debutul  acestui proiect este ”Der Auftrag” scrisă de Hans Magnus Enzensberger și Volker Eismann. Profesoara de germană, Raluca Boiciuc, consideră că această carte polițistă va atrage elevii să își dezvolte capacitatea de a citi în limba lui Schopenhauer.

Un text în 28 de scene care conține și două CD-uri pentru cei care doresc la final să își dezvolte competența de înțelegere auditivă (hörverstehen).

Cartea se adresează elevilor cu cunoștințe medii de limba germană, nivel A2 (A1=incepator..iar C1=cel mai bun nivel ) și vine în întâmpinarea celor care doresc să își reîmprospăteze și să își dezvolte cunoștințele .

Cartea stârnește curiozitatea elevului, deoarece prezintă aventura a doi detectivi care au ca sarcină găsirea, urmărirea și anchetarea unei femei misterioase în Berlin …

De menționat că săptămânal au de citit câte 2 pagini. La final premiile se acordă în urma unui test cu întrebări din carte despre acțiune și personajele principale.

Proiectul va contiuna pe tot parcursul anului 2017 – 2018.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava