MOPAN Suceava

Climate Strike România și Fridays For Future lansează un apel către librăriile și bibliotecile din țară să se alăture campaniei noastre #cărțipentruviitor / #booksforfuture prin amenajarea unui colț special dedicat cărților de mediu în săptămâna premergătoare Zilei Internaționale Pentru Acțiune Climatică (29 noiembrie), respectiv 25 – 29 noiembrie 2019.

Cărțile au puterea de a schimba lumea. Una câte una, ele pot inspira noi generații să-și imagineze imposibilul și să-l facă posibil. În aceste timpuri în care ne confruntăm cu criza climatică, avem nevoie de cărți mai mult ca niciodată. Cărți care ne arată de unde izvorăsc problemele care amenință chiar existența civilizației noastre și care ne indică și calea către un viitor sustenabil.

În această aventură ne-am unit forțele cu Editura Seneca, singura editură ecologică din România, care printează pe hârtie reciclată, plantează copaci pentru fiecare tiraj și a dedicat o întreagă colecție temei de mediu: NOI. Editura Seneca pune la dispoziție titluri de mediu promoționale pentru a susține campania #cărțipentruviitor.

Primele înscrieri de biblioteci și librării participante sunt din Cluj-Napoca, Timișoara și Dej! Alătură-te și tu, sau scrie librăriei/bibliotecii preferate să se alăture, completând acest formular până în 14 noiembrie: https://forms.gle/EQPbUbZohKX6NR2K7

Fridays For Future este o inițiativă globală care a pornit de la Greta Thunberg, activista suedeză care a început să protesteze anul trecut împotriva lipsei măsurilor urgente de combatere a schimbărilor climatice. Mișcarea a luat amploare în România în vara 2019, activând actualmente în peste 10 orașe.

Climate Strike pornește ca un grup informal care dorește accesibilizarea informațiilor despre criza climatică și militează pentru măsuri urgente în fața schimbării climatice, având o serie de revendicări printre care tranziția energetică justă.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Social
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava