MOPAN Suceava

Casa de Poezie Light of ink & Colegiul Național “Petru Rareș” Suceava invită sucevenii la întâlnirea cu poetul Gelu Vlașin, luni, 21 martie 2022, ora 18.00 în Aula Colegiului Național “Petru Rareș” (Strada Mihai Viteazu 24, Suceava.)

Moderatorii Serii sunt Gheorghe Cîrstian și Vlad Sibechi.

Moderatorii vor dialoga cu poetul Gelu Vlașin despre volumul MODUS VIVENDI. Antologie de autor 1999-2011, texte introductive de Al. Cistelecan Bogdan Crețu, Ioana Tătărușanu, apărut la Ed. Școala Ardeleană, în 2021.

Gelu Vlașin s-a născut în localitatea Telciu, județul Bistrița – Năsăud. A debutat în România literară (16/1999) cu o prezentare făcută de Nicolae Manolescu, iar debutul editorial a fost cu volumul de versuri Tratat la Psihiatrie (Editura Vinea, 1999), prefață de Nicolae Manolescu, postfață de Paul Cernat, volum premiat de Asociația Scriitorilor din București la secțiunea debut 1999 și nominalizat la premiile Uniunii Scriitorilor din România, 1999.

Este membru al Uniunii Scriitorilor din Spania (UNEE) și al Asociației Scriitorilor din Spania (ACE Escritores), președinte al Asociației Diverbium și al Asociației Scriitorilor și Artiștilor Români din Spania (ASARS), director fondator al Revistei Kryton. În anul 2008, a fondat portalul cultural Reţeaua literară. Prezent în numeroase antologii din țară și străinătate. Poezia sa a fost tradusă și publicată în SUA, Canada, Spania, Germania, Franța, Italia, Rusia, Maroc, Argentina, Mexic, Australia, Coreea de Sud, Ungaria, Tunisia și Israel. În anul 2012 a fost decorat cu Ordinul Meritul Cultural în Grad de Cavaler iar în anul 2013 a primit titlul de Cetățean de Onoare al localității Telciu (Bistrița – Năsăud).

Este coordonatorul taberei de creație literară Întâlnirile de la Telciu și al Festivalului Internațional de Poezie Diverbium. A reprezentat România la numeroase festivaluri internaționale de poezie. În 2019 a fost finalist al Premiului European de Poezie Clemente Rebora (Italia). În toamna anului 2020 a reprezentat România la Festivalul Internațional de Poezie de la Medellín (Columbia).

Volumul MODUS VIVENDI. Antologie de autor 1999-2011, texte introductive de Al. Cistelecan Bogdan Crețu, Ioana Tătărușanu, a apărut la Ed. Școala Ardeleană, în 2021.

Casa de Poezie Light of ink & Colegiul Național “Petru Rareș” Suceava invită sucevenii la întâlnirea cu poetul Gelu Vlașin, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava