MOPAN Suceava

Casa de Poezie Light of ink & MEFI CAFE organizează Seara de Poezie 8 (serie nouă).

Sâmbătă, 5 iunie 2021, ora 16.00

MEFI CAFE – Mandachi Hotel & Spa

Bulevardul Sofia Vicoveanca 107 – Suceava

Invitații Serii sunt poeta Miruna VLADA & poetul Paul UNGUREANU.

Moderatorii Serii sunt Daniela BEJINARIU și Vlad SIBECHI.

Moderatorii vor dialoga cu Miruna VLADA despre volumul de poezii PREMATUR, apărut în 2021 la editura editura Cartier. https://shop.cartier.md/item/prematur,1866

Paul UNGUREANU debutează la Seara de Poezie.

Miruna VLADA (n. 1986, București) este scriitoare și promotoare culturală. A publicat 3 volume de poezii: Poemextrauterine (2004, Editura Paralela 45), Pauza dintre vene (2007, Editura Cartea Românească-Polirom), Bosnia.Partaj (2014, Editura Cartea Românească-Polirom). A primit premiul pentru debut al Asociației Scriitorilor din București. A participat la mai multe festivaluri internaționale de poezie (Graz, Bruxelles, Berlin, Saraievo, Prishtina). În 2011 a susținut o lectură publică la Institutul Cultural Român din Londra cu renumitul poet Jo Shapcott. Volumul Bosnia Partaj a primit premiul Cea mai bună carte de poezie a anului 2014 la Gala Națională organizată de Radio România Cultural. Selecții din poemele ei au fost traduse în limbile albaneză, bosniacă, engleză, franceză, germană, italiană, poloneză, macedoneană, sârbă, spaniolă, suedeză, ucraineană. În 2016 a primit bursa Traduki Literary Residency în Sarajevo. A organizat și moderat mai multe evenimente culturale în București. În perioada 2014-2015 a colaborat la organizarea de evenimente culturale în cadrul proiectului Conceptual Lab. În perioada 2012-2014 a fost gazda emisiunii de radio Romanian Letters, difuzată săptămânal în direct la ActiveFM.

Paul UNGUREANU (n. 2005, Suceava) este elev la Colegiul Național Petru Rareș din Suceava. Membru al Casei de Poezie Light of ink. A participat la workshopul online de creative writing, organizat de Asociația Studenților de la Litere – Universitatea din București în cadrul Concursului de literatură 408. A participat la Concursul Pro Lectura 2021 și la Festivalul Autumnal de Limbă și Literatură – F.A.L.L.

Desenul afișului face parte din colecția artistului plastic George Ostafi (1961-2019).

Evenimentul respectă protocolul Covid-19: mască, gel dezinfectant, distanțare socială.

Iubim poezia, respectăm sănătatea!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava