Ansamblul Ciprian Porumbescu - 65 ani aniversar

Primarul municipiului Fălticeni a semnat marţi contractul pentru proiectul de amenajare a zonei de agrement „Nada Florilor”. Este vorba despre proiectul proiectul „Înfiinţare infrastructură de agrement Nada Florilor”, lucrările urmând să fie realizate de asociaerea formată din firmele SC Da Vinci Construct & Proiect SRL, SC Cridus Construct SRL şi SC Alternativ Energy Solution SRL. La semnarea contracului au fost prezenţi preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor şi vicepreşedintele CJ, Alexandru Rădulescu.
Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Domeniul de intervenţie 5.2 – Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale şi creşterii calităţii serviciilor turistice. Valoarea totală a proiectului este de 13.504.358,44 lei, iar lucrările trebuie finalizate până la sfârşitul acestui an.
În cadrul acestui proiect în zona Nada Florilor vor fi amenajete  o piscină acoperită (în suprafaţă de 1.132,90 mp); un bazin de înot dotat cu o trambulină (în suprafaţă de 325,00 mp); o piscină pentru adulţi dotată cu un tobogan(în suprafaţă de 300,00 mp); o piscină pentru copii dotată cu un tobogan (în suprafaţă de 73,00 mp); un teren pentru activităţi sportive (în suprafaţă de 700,00 mp), precum şi o pistă de ciclism.
După semnarea contractului, Cătălin Coman a declarat că acest proiect a fost extrem de aşteptat, fiind important atât pentru municipiul Fălticeni, cât şi pentru întreaga zonă. „Vom realiza şi un bazin de înot dotat cu trambulină, un lucru nou pentru zonă şi pentru judeţ, pentru că am vrut să fim diferiţi faţă de tot ceea ce este în zonă şi pentru a fi atractivi. Trebuie spus că în urma implementării acestui proiect se vor crea 15 locuri de muncă. Indirect, un alt beneficiu al acestui proiect va fi captarea izvoarelor care ne făceau probleme pe versantul unde construim acest ansamblu. La fel de important este şi faptul că realizarea acestui proiect va favoriza dezvoltarea operatorilor economici locali în domenii conexe, transport, comerţ şi meşteşuguri”, a declarat primarul municipiului Fălticeni.
La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a apreciat faptul că Primăria Fălticeni va realiza acest proiect, precizând că sunt rare ocaziile în care administraţiile locale semnează cotnracte pentru proiecte care generează venit. „Cred că acest model care la Fălticeni există şi poate fi implementat ar trebui luat în seamă cu curaj de administraţia publică. De regulă autorităţile locale se canalizează pe proiecte cu cofinanţare mică, care nu sunt în domeniul generator de venituri şi care nu întotdeauna presupun rezultate directe şi indirecte satisfăcătoare”, consideră Nechifor. El a adăugat că viitoarea zonă de agrement completează serviciile turistice din Fălticeni. Şeful administraţiei judeţene a spus că prin implementarea proiectului renaşte un brand care a existat în Fălticeni, şi anume „Nada Florilor”.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava