Concert pascal
MOPAN Suceava

Primarul municipiului Fălticeni, Cătălin Coman, se declară mulţumit de modul în care compania Transporturi Auto SA Botoşani a demarat lucrările la reabilitarea străzii Sucevei . Cătălin a spus că în urmă cu mai mult de o săptămână au început lucrările de demontare a bordurilor şi trotuarelor existente. El a arătat că valoarea investiţiei pentru modernizarea străzii Sucevei se ridică la 3,9 milioane de lei, la care se mai adăugă un alt proiect de 500.000 de lei pentru reabilitarea sistemului de iluminat pe această stradă. „Constructorul a început cu acele lucrări care se pot efectua în sezonul rece. Se scot bordurile, se nivelează trotuarele, iar din punctul meu de vedere se lucrează bine”, a spus Cătălin Coman. El a adăugat că este mulţumit şi de modul în care lucrează firma Transporturi Auto SA Botoşani, comparativ cu firma 3T Construct care s-a ocupat de introducerea reţelelor de apă şi canalizare pe strada Sucevei. Cătălin Coman a precizat că începerea reabilitării străzii Sucevei a fost întârziată din cauza modului în care compania 3T Construct a realizat lucrările pentru înlocuirea reţelelor de apă şi canalizare- „Din cauza lor am întârziat aşa de mult reabilitarea străzii Sucevei, pentru că noi am avut banii prinşi în buget şi în anul 2013, dar şi în 2014. Am avut bani puşi deoparte, însă nu i-am putut cheltui deoarece ei nu au reuşit să introducă noile reţelele de apă şi canalizare, iar noi nu am putut să facem nimic pentru că nu primăria a semnat contractul pentru realizarea lucrărilor”, a spus primarul din Fălticeni, care a mai adăugat că reprezentanţii companiei 3T Construct au dat asigurări că cel târziu la data de 1 martie 2015 vor fi finalizate toate lucrările la proiectul de apă şi canalizare de pe strada Sucevei.

„Ne cerem scuze pentru că nu putem face mai mult acum, dar singurul lucru care ne opreşte acum este vremea. Şi pe lângă scuzele de rigoare pentru cei care trec pe această stradă vreau să reamintesc că aici vorbim de o stradă în lucru, marcată corespunzător, iar viteza maximă admisă pe acest sector de drum este de 30 de kilometri pe oră. Acum se lucrează la tot ce se poate lucra pe o astfel de vreme, şi am făcut şi plombări cu asfalt la rece pentru a diminua disconfortul celor care circulă pe această stradă”, a declarat Coman.

El a spus că din valoarea totală a proiectului de reabilitare a străzii Sucevei, o sumă de două milioane de lei este asigurată de Guvernul României prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, iar diferenţa este asigurată din bugetul Primăriei Fălticeni şi de la Consiliul Judeţean Suceava. Cătălin Coman a amintit că strada Sucevei va fi asfaltată pe o lungime de patru kilometri, în ambele sensuri de circulaţie, de la intersecţia cu str. Nicolae Bălcescu şi până la ieşirea din municipiul Fălticeni. Investiţia mai presupune construcţia unui scuar pe mijlocul drumului, pe care urmează să fie montaţi şi stâlpii pentru iluminatul public, primarul din Fălticeni precizând că în acest fel se va rezolva una dintre problemele existente, în condiţiile în care în momentul de faţă aceşti stâlpi se află în curţile caselor de pe marginea acestei străzi. Coman a mai spus că pentru fluidizarea traficului vor fi construite două sensuri giratorii, la intersecţia dintre strada Sucevei şi strada Nicolae Bălcescu, respectiv la intersecţia dintre strada Sucevei şi varianta veche a DN2 spre Rotopăneşti, în proiect fiind inclusă şi realizarea semnalizărilor rutiere orizontale şi verticale.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava