Comenzi MOPAN Suceava

Primarul din Fălticeni, Cătălin Coman, a declarat luni bugetul acestui municipiu în anul 2015 este cu 40% mai mare decât cel de anul trecut, şi va fi axat în special pe investiţii şi dezvoltare. Cătălin Coman a spus că bugetul municipiului Fălticeni pentru anul 2015 este de aproape 68,5 milioane de lei (685 de miliarde de lei vechi), fiind aprobat vinerea trecută într-o şedinţă extraordinară a Consiliului Local. „Este cel mai mare buget din istoria Fălticeniului, cu o creştere de 40% faţă de anul 2014. La funcţionare avem o creştere de 5,4% faţă de prevederile anului trecut. Creşterea spectaculoasă este la secţiunea de dezvoltare, tot ceea ce înseamnă investiţii, la care avem o creştere de 334% faţă de anul 2014. Şi mai important, am început anul fără să avem datorii către nimeni”, a spus Cătălin Coman. El a mai precizat că în totalul cheltuielilor, investiţiile vor reprezenta în acest an 36,33% din buget, faţă de 15,24% în cursul anului 2014.
Cătălin Coman a subliniat faptul că investiţiile cele mai mari care vor fi realizate în acest an vizează continuarea lucrărilor la Spitalul Municipal Fălticeni, zona de agrement „Nada Florilor”, contribuţia locală la programele europene derulate în colaborare cu Consiliul Judeţean Suceava de reabilitare a reţelelor de apă şi canalizare, managementul integrat al deşeurilor, reabilitarea şi modernizarea străzii Sucevei. Primarul din Fălticeni a ţinut să precizeze faptul că Primăria Fălticeni nu înregistrează datorii la proiectele de reabilitare a reţelelor de apă şi canalizare şi cel pentru managementul integrat al deşeurilor. Cătălin Coman a mai spus o sumă de peste două milioane de lei va fi alocată anul acesta pentru lucrări de reabilitare şi modernizare a unităţilor de învăţământ, în timp ce pentru asfaltări de drumuri suma alocată este de 3,6 milioane de lei. La acestea se mai adaugă alte lucrări de amenajare urbană în valoare de peste un milion de lei.

„Ţin să le mulţumesc celor 12 consilieri PSD pentru votul care a asigurat aprobarea proiectului de buget. Din păcate ceilalţi consilieri au ales să se abţină sau să fie împotrivă la toate articolele proiectului de hotărâre, inclusiv la acele investiţii importante pentru oraşul nostru, respectiv spitalul, baza de agrement Nada Florilor, strada Sucevei, şi chiar la investiţiile din învăţământ, cu toate că unii dintre consilieri sunt profesori”, a precizat Cătălin Coman. El a mai spus că alte priorităţi ale Primăriei Fălticeni în anul 2015 sunt legate de asigurarea fondurilor pentru consultanţă şi expertiză pentru proiecte cu finanţare europeană, în perspectiva deschiderii noilor axe de finanţare şi atragerii de fonduri, dar şi pentru asigurarea facilităţilor în domeniul transporturilor, respectiv lucrări de amenajare de parcări, trotuare şi sisteme de colectare a apelor pluviale.
Cătălin Coman a spus că fonduri vor fi alocate şi pentru salubrizare, inclusiv amenajarea de platforme de colectare subterane, dar şi pentru implementarea programului de colectare selectivă în vederea participării la concursul naţional „Oraşul reciclării”, şi organizarea pe plan local a unui concurs dedicat unităţilor de învăţământ cu premii în valoare de 240.000 de lei. Coman a spus că Primăria Fălticeni are în vedere şi implementarea unui sistem de monitorizarea video a traficului rutier, premierea elevilor şi profesorilor cu rezultate deosebite la olimpiadele şi concursurile şcolare şi asigurarea burselor şcolare, alocarea de fonduri pentru finanţarea activităţilor sportive, şi nu în ultimul rând susţinerea unor domenii precum sănătatea, asistenţa socială, cultura şi protecţia mediului.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava