MOPAN Suceava

Primarul din Fălticeni, Cătălin Coman, a prezentat miercuri proiectele pe care le are în vedere pentru pentru acest municipiu în perioada 2016 – 2017. Cătălin Coman a spus că proiectele au fost prezentate în ședința de marți a Consiliului Local. „Am adus în discuția Consiliului Local aceste proiecte și mă bucură faptul că toate inițiativele au fost aprobate cu unanimitate de voturi”, a ținut să precizeze Cătălin Coman. El a precizat că proiectele pe car ele are în vedere sunt împărțire pe trei categorii, în funcție de sursa lor de finanțare, respectiv din bugetul loca, din fonduri europene și din surse guvernamentale, prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL).

Cătălin Coman a declarat că prin PNDL au fost depuse la Ministerul Dezvoltării Regionale cinci proiecte, două dintre acestea vizând modernizarea podurilor de la intrarea și ieșirea din Fălticeni, de pe E 85. „Este vorba despre cele două poduri de la intrarea în oraș dinspre Roman și cel de la ieșirea spre Suceava, pe strada Sucevei. Sunt poduri construite acum 40 de ani, care nu au avut nici o reparație capitală în toată această perioadă. Cele două poduri sunt proiectate pentru nou alt fel de trafic, iar acum necesită intervenții de urgență pentru că sunt într-o stare avansată de uzură. Sunt poduri pe drumul european 85, iar orice problemă care ar apărea la ele va paraliza traficul”, a spus primarul din Fălticeni. El a adăugat că alte două proiecte au fost depuse prin PNDL pentru modernizarea mai multor străzi.

Cătălin Coman a spus că prin unul dintre aceste proiecte se are în vedere modernizarea străzilor 2 Grăniceri, Bulevardul Revoluției și parțial strada Sucevei, până la Galeria Oamenilor de Seamă. Fondurile vor fi folosite pentru lucrări de asfaltare, refacere trotuare, semnalizări rutiere și ridicarea la nivel a canalelor pentru utilități. Al doilea pentru modernizarea de străzi are în vedere ruta str. 1 Mai – Nicolae Beldiceanu – Anton Holban – Cuza Vodă – Pietrari – Ioan Dragoslav – Ștefan cel Mare și parțial str. Ana Ipătescu. El a explicat că cele patru proiecte amintite anterior au o valoare totală de 25,6 milioane de lei (256 de miliarde de lei vechi).
Cătălin Coman a afirmat că al cincilea proiect a fost depus prin PNDL pentru a restaura clădirii de patrimoniu a Primăriei din Fălticeni, valoarea investiției urmând să fie cunoscută cu exactitate după finalizarea proiectului tehnic. Clădirea primăriei a fost construită în anul 1896, iar de 120 de ani nu a avut nicio reparație capitală.
Primarul din Fălticeni a mai declarat că prin fonduri europene are în vedere restaurarea Casei Memoriale Mihail Sadoveanu, reabilitarea Colegiului Vasile Lovinescu, precum și reabilitarea termică exterioară la școlile gimnaziale Alexandru Ioan Cuza (corpul nou) și Ioan Ciurea, și reabilitarea clădirii Maternității, aici urmând să fie efectuate lucrări la acoperiș, subsol, tâmplărie și de anvelopare termică. Coman a spus că tot printr-un proiect european se intenționează a se realiza lucrările de reabilitare integrală a internatului Colegiului Tehnic Mihai Băcescu.

Primarul din Fălticeni a adăugat că în momentul de față primăria analizează posibilitatea depunerii unui proiect european pentru reabilitarea pieței centrale și construcția unei parcări subterane în această zonă, precizând că în momentul de față se așteaptă clarificări de la Agenția de Dezvoltare Regionale cu privire la posibilitatea accesării de fonduri europene pentru această investiție.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava