MOPAN Suceava

Primarul din Fălticeni, Cătălin Coman, a solicitat alocarea de fonduri pentru noul spital din acest municipiu în contextul posibilităţii extinderii epidemiei de coronavirus. Cătălin Coman a spus că în cursul zilei de joi a a vut loc ședința Comitetului Local pentru Situații de Urgență, în urma căreia au fost stabilite mai multe măsuri pentru combaterea extinderii epidemiei de coronavirus. Coman a precizat că în urma discuțiilor s-a luat decizia convocării de îndată a Consiliului Local Fălticeni, pentru ziua de vineri, în vederea suplimentării fondurilor necesare pentru achiziția substanțelor dezinfectante și a materialelor de curățenie, pentru toate instituțiile de învățământ și toate instituțiile subordonate municipalității.

Primarul din Fălticeni a spus că sumele necesare vor fi asigurate integral, astfel încât fiecare școală să beneficieze de materiale de dezinfecție. El a mai precizat că în același timp s-a luat legătura cu toate instituțiile de învățământ, care vor efectua acțiuni de dezinfecție în regim de urgență. „De asemenea, toate clădirile publice care aparțin Primăriei și Consiliului Local Fălticeni vor fi dezinfectate. Fondurile necesare pentru această operațiune vor fi asigurate din bugetul local. Pentru instituțiile publice din subordinea administrației locale vor fi alocate stocuri suplimentare de material pentru dezinfecție și curățenie”, a declarat primarul din Fălticeni.

Primăria Fălticeni va fi închisă luni pentru dezinfecție

Cătălin Coman a mai spus că în aceeaşi şedinţă s-a propus și închiderea pentru o zi a activității Primăriei Fălticeni, pentru efectuarea acțiunii de dezinfecție, respectiv luni, 16 martie 2020.

De asemenea, activitatea de relaţii cu publicul la unele birouri şi compartimente din cadrul Primăriei Fălticeni va fi limitată începând de vineri, 13 martie.

Coman a spus că o altă decizie vizează sistarea activității instituțiilor de cultură subordoante Primăriei Fălticeni, în perioada 16-22 martie 2020, respectiv Centrul Cultural “Grigore Vasiliu Birlic”, Biblioteca Municipală “Eugen Lovinescu”, Galeria Oamenilor de Seamă, Muzeul Apelor “Mihai Băcescu”, iar activitatea cu publicul la Muzeul de Artă “Ion Irimescu” este sistată până la sfârşitul lunii martie.

„În urma şedinţei CLSU Fălticeni, va fi transmisă Ministerului Sănătăţii o nouă solicitare de fonduri, necesare achiţionării aparaturii şi echipamentelor medicale la noul spital. În situaţia evoluţiei epidemiei de coronavirus, asigurărea dotărilor pentru noul spital ar veni în sprijinul autorităţilor medicale, pentru îngrijirea, inclusiv carantinarea unui număr mare de persoane care ar avea de suferit din cauza infectării cu COVID19. În prezent, vechiul spital din Fălticeni nu dispune de spaţii adecvate tratării acestor bolnavi, în ipoteza apariţiei unor astfel de cazuri în zona arondată Spitalului Municipal Fălticeni”, a încheiat Cătălin Coman.

Cătălin Coman solicită alocarea de fonduri pentru noul spital din Fălticeni în contextul posibilităţii extinderii epidemiei de coronavirus, 9.8 out of 10 based on 4 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.8/10 (4 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava