Concert pascal
MOPAN Suceava

Şeful PSD al administraţiei judeţene, Cătălin Nechifor, a declarat că ultimele afirmaţii ale liderului PDL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, legate de sumele pe care judeţul Suceava le-a primit la ultima rectificare bugetară arată în mod clar că „minciuna este la rang de cinste la PDL”. Cătălin Nechifor a declarat că a constatat faptul că în această perioadă de vară „unii nu dorm, probabil prea odihniţi de munca în opoziţie”, însă în acelaşi timp „vin şi manipulează opinia publică”. El a subliniat că liderul PDL Suceava face un adevărat „talmeş-balmeş” şi confundă merele cu perele atunci când vorbeşte despre lipsa finanţării pentru obiectivele de investiţii din judeţ. Nechifor a spus că toate proiectele de care a vorbit Gheorghe Flutur sunt finanţate direct de la nivel central, iar în momentul de faţă nu sunt probleme legate de finanţarea acestora. „În acest moment, toate investiţiile care sunt în derulare în Suceava au finanaţare. Absolut toate. Nu avem nici o investiţie la acest moment care să nu aibă suport financiar. Ba chiar şi podul de la Roşcani, din oraşul Liteni, va fi terminat în scurt timp. Pod pe care Flutur între 2010 – 2012 nu l-a făcut. Şi iată că îl facem noi”, a ţinut să precizeze Cătălin Nechifor.

Preşedintele CJ Suceava a făcut referire la banii alocaţi de Guvern la rectificarea bugetară de la sfârşitul lunii iulie a.c., precizând că judeţul Suceava a primit o sumă extrem de important, de 6,5 milioane de lei (65 de miliarde de lei vechi) pentru pata ratelor şi dobânzilor la proiectul „Suceava – utilităţi şi mediu la standarde europene”. Preşedintele CJ Suceava a arătat că de aceste fonduri vor beneficia Câmpulung Moldovebnesc – 2,243 milioane de lei, Vatra Dornei – 1,714 milioane de lei, Gura Humorului – 2,098 milioane de lei şi Siret – 421.000 de lei. „Faţă de ce spunea Flutur că nu am primit nimic, sigur că suma de 65 de miliarde de lei este o sumă importantă”, a declarat Nechifor. Şeful administraţiei judeţene a subliniat că în situaţia în care Gheorghe Flutur ar fi avut curiozitatea să citească ordonanţa de rectificare a bugetului ar fi putut să constate faptul că Executivul a alocat la nivel naţional o sumă de 230 de milioane de euro pentru achitarea plăţilor restante înregistrate de primării şi de instituţiile publice finanţate integral sau parţial de la bugetul de stat şi local. Cătălin Nechifor a arătat că de o parte din această sumă vor beneficia şi primăriile sucevene pentru plata arieratelor. „Faţă de ce spunea Flutur că nu face nimic, iată că se alocă 230 de milioane de euro pentru a ajuta în continuare administraţiilor publice să treacă peste etapele grele şi să-şi poată plăti datoriile. Datorii care au fost făcute în majoritatea lor în perioada lui Flutur, care niciodată nu s-a obosit să fie preocupat să stingă arieratele şi să plătească facturi”, a precizat Nechifor. El a mai adăugat că primăriile sucevene urmează să primească fonduri şi pentru finalizarea unor investiţii începute la unităţile de învăţământ.

Şeful administraţiei judeţene a amintit şi o parte din măsurile adoptate de actuala guvernare USL, făcând referire în primul rând la reîntregirea pensiilor şi salariilor. „Este o promisiune care a fost respectată din prima. Am reparat ceea ce a tăiat Boc, cu Flutur, Udrea, Băsescu şi cu ai lor. Şi am crescut salariile, iar la final de an au fost la nivelul la care au fost înainte de a fi tăiate de guvernare portocalie”, a precizat şeful administraţiei judeţene. El a reamintit şi de faptul că în România se înregistrează pentru al doilea an consecutiv o creştere economică substanţială, dar şi de faptul că în momentul de faţă se înregistrează pentru prima dată după anul 1989 un sold pozitiv al comerţului exterior. „Asta înseamnă că exporturile, cu o creştere de 8%, au depăşit importurile, care au crescut cu doar 1%. Iar asta demonstrează din nou că România este pusă pe o direcţie bună din punct de vedere economic, şi ne aşteptăm ca acest lucru să genereze efecte pozitive mai mari”, a explicat Cătălin Nechifor. Preşedintele CJ Suceava a spus că în perioada guvernării USL au fost create 100.000 de locuri de muncă noi, şomajul a scăzut, iar anul acesta s-a reuşit creşterea în două etape a salariului minim şi indexarea cu 4% a pensiilor. Nu în ultimul rând, el a amintit şi de reducerea TVA la 4% la produsele de panificaţie.

Cătălin Nechifor a arătat că nu ar fi făcut toate aceste precizări dacă „nu exista o astfel de abordare total incorectă şi plină de minciuni a senatorului Flutur”.

Cătălin Nechifor, atac dur la Gheorghe Flutur: „Minciuna e la rang de cinste la PDL”, 3.0 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.0/10 (2 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava