MOPAN Suceava

Şeful administraţiei judeţene, Cătălin Nechifor, va avea marţi o întâlnire cu reprezentanții Administrației Regionale de Stat Cernăuți pentru găsirea unor soluţii pentru deblocarea unor proiecte derulate de către cele două unităţi administrative. Nechifor a spus astăzi că întâlnirea va avea loc în Punctul de Trecere a Frontierei Porubne – Siret, la discuţii urmând să fie prezenţi şi liderii celor trei proiecte în care Consiliul Județean Suceava are calitatea de partener, respectiv Administrația Raională de Stat Kitsman, Spitalul Central Municipal Novoselița și Consiliul Local Cernăuți. Cătălin Nechifor a arătat că în trei proiecte în care CJ Suceava este partener cu autorităţile ucrainene au fost înregistrate întârzieri în implementarea lor.

„Sunt proiecte la care din raţiuni de forţă majoră aş putea spune că sunt dificultăţi cauzate de faptul că situaţia actuală din Ucraina a condus la o situaţie financiară deosebită cu privire la aceste proiecte. Am înţeles că toate sumele de bani transferate către partenerii din Ucraina s-au convertit automat la momentul transferului din Euro în moneda lor naţională. Iar datorită deprecierii, acei bani nu mai au valoarea la care erau la momentul transferului. Şi sper să putem găsi formule prin care aceste proiecte pot fi deblocate, dar şi formule prin care să putem lucra mai bine în viitor”, a explicat preşedintele CJ Suceava.

El a precizat că în discuţie vor fi luate proiectele „Medicină în situații și ocazii de urgență, răspuns prompt la provocările transfrontaliere”, „Utilizarea experienței europene în combaterea eroziunii solului” şi „Îmbunătățirea situației ecologice a bazinelor Prutului și Nistrului prin îmbunătățirea sistemelor de epurare a apelor uzate din Cernăuți și Drochia”.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava