MOPAN Suceava

Preşedintele PSD Suceava, Cătălin Nechifor, a prezentat miercuri principalele obiective cuprinse în programul electoral al candidatului acestui partid pentru funcţia de preşedinte al României, premierul Victor Ponta. Cătălin Nechifor a ţinut să precizeze că PSD a preluat guvernarea într-un moment dificil, reuşind să repare o serie de nedreptăţi lăsate din perioada guvernării PDL. Nechifor a spus că actuala guvernare a reintregit salariile tuturor bugetarilor, iar din 2014, va fi măritsalariul minim, în doua transe, pana la 900 de lei. „De asemenea, am crescut pensiile aducandu-le la acelasi nivel cu rata inflatiei, si am redat pensionarilor banii retinuti ilegal de guvernul Boc. Am majorat pensiile militarilor care fusesera recalculate in scadere de catre fosta guvernare, şi am tranşat problema restituirii proprietatilor care trena din anii `90. Mai trebuie spus că în actuala guvernare am demascat coruptia guvernarii PDL si am oprit furtul de la ministerul Dezvoltarii, Hidroelectrica, CONPET, RADET, RATB etc, şi am am reziliat contractele „baietilor destepti” cu Hidroelectrica”, a spus Cătălin Nechifor, el adăugând că tot actuala guvernare PSD a platit subventiile din agricultura blocate de PDL.

Făcând referire la domeniul agriculturii, liderul PSD Suceava a spus că actuala guvernare a redus TVA la paine de la 24% la 9%. „Astfel, se va reduce evaziunea fiscala din domeniu, asa cum au scazut si preturile la raft. În acelaşi timp am acordat despagubiri de la buget pentru fermierii afectati de seceta din vara anului 2012, şi oferim sprijin financiar pentru producatorii de lapte si carne de vita din zonele defavorizate in limita unui plafon de 30 de milioane de euro.

De asemenea, am platit subventiile din agricultura blocate de PDL şi s-a aprobat plata a 2,7 miliarde de lei pentru 1.072.289 de beneficiari ai schemelor de plati unice pe suprafata, şi am finantat circa 50 de proiecte pentru depozite de legume-fructe, destinate preluarii, sortarii, pastrarii si amabalarii produselor”, a spus Cătălin Nechifor.

El a mai spus că tot actualul Guvern a triplat rata de absorbtie a fondurilor europene, aceasta ajungand in prezent la peste 25%, şi numai în luna iulie 2013 au intrat in Romania peste 730 de milioane de euro de la Comisia Europeana, jumatate din tot ce s-a decontat in primii 6 ani din exercitiul financiar actual. Nechifor a mai arătat că în această perioadă numarul de salariati a crescut fata de anul trecut, in contextul crizei internationale, fiind create mai multe locuri de muncă decât s-au desfiinţat. „La finele lunii iulie 2013 erau inregistrate 5,68 milioane de contracte de munca active (plus 27.000 fata de iulie 2012), in timp ce numarul de salariati pentru care companiile au platit impozite si contributii sociale a ajuns la 5,15 milioane de persoane, mai mult cu peste 17.000 de angajati fata de anul trecut. Mai trebuie spus că CAS‐ul datorat de angajator va fi redus cu 5 puncte procentuale, concomitent cu cresterea progresiva, pana in  anul 2016, a salariului minim pe economie pana la 1.200 RON. Apoi, de la 1 ianuarie 2014, crestem salariul minim pana la nivelul de 900 de RON, iar 4 ani de mandat al guvernului TVA va reveni la nivelul de 19%”, a mai spus liderul social democraţilor suceveni.

El a mai precizat că programul „Prima Casa” va fi continuat si in a doua jumatate a anului 2013, fiind alocată suma deun miliard de lei pentru derularea proiectului, din care 300 de milioane de lei sunt destinate pentru achizitia locuintelor construite de Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL).

Liderul PSD Suceava a ţinut să precizeze că social democraţii vor avea o campanie electorală pozitivă, cu prezentarea realizărilor Guvernului Ponta, dar şi cu proiectele pentru viitor.

 

Cătălin Nechifor trece în revistă principalele realizări ale Guvernului Victor Ponta, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava