Concert pascal
MOPAN Suceava

Mii de locuinţe din zona de munte a judeţului Suceava au rămas fără curent electric în urma furtunilor de vineri şi sâmbătă. Furnizarea energiei electrică a fost oprită total în mai multe localităţi din zona de munte a judeţului Suceava. Problemele au început să apară de vineri după amiază, când zona de munte se afla sub incidenţa unui cod galben de vreme nefavorabilă. Potrivit primelor raportări ale E-On, din cursul zilei de vineri, 11 localităţi erau total nealimentate cu energie electrică, respectiv Ciocănești, Botuș, Cârlibaba, Țibău, Mestecăniș, Breaza, Benia, Moldova Sulița, Izvoarele Sucevei, Lungeni şi Cotârgași. Alte patru localităţi, respectiv Broşteni, Iacobeni, Vatra Dornei şi Brodina erau parţial nealimentate cu energie. Potrivit prefectului judeţului Suceava, Constantin Harasim, numai în localităţile Moldova Suliţa şi Izvoarele Sucevei, circa 1.400 de locuinţe nu aveau curent electric. Tot din cauza furtunii, alte 800 de locuinţe din Fundu Moldovei şi Botuş au rămas fără energie electrică. Prefectul a precizat că defecţiunile au apărut după ce mai mulţi stâlpi care susţineau reţeaua electrică au căzut din cauza furtunii. De asemenea, în zona satului Mestecăniş, din comuna Iacobeni, mai mulţi copaci au căzut pe reţeaua electrică afectând astfel alimentarea cu energie a câtorva mii de persoane din comunele Ciocăneşti şi Cârlibaba, şi parţial Iacobeni.

Tot vineri, în urma avariilor provocate de furtună, în comunele Izvoarele Sucevei, Moldova Suliţa, Fundu Moldovei şi Pojorâta nu a funcţionat reţeaua de telefonie fixă şi mobilă. Vântul puternic a rupt şi mai mulţi copaci, care au căzut pe DN 17 şi DN 17A, fără a fi înregistrate blocaje rutiere, arborii fiind îndepărtaţi în scurt timp de pe carosabil.

Constantin Harasim a precizat că şi în cursul zilei de sâmbătă au fost înregistrate probleme în alimentarea cu energie electrică a mai multor localităţi, în jurul orei 11:00 fiind în continuare nealimentate în totalitate Ciocăneşti, Cârlibaba, Ţibău, Breaza, Benia, Moldova Suliţa şi Izvoarele Sucevei. Harasim a precizat că echipele E.On au intervenit în toate zonele afectate, iar potrivit raportării de ieri de la ora 19:00 a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, până seara a fost reluată furnizarea energiei electrice în toate zone afectate.

 

Pe de altă parte, prefectul a spus o problemă mai deosebită a fost la Gara Iţcani, acolo unde şarpanta prezenta pericol de a fi smulsă de vânt. Constantin Harasim a spus că după intrarea în vigoarea a codului galben de vreme nefavorabilă, cadrele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi Poliţia Locală Suceava au delimitat zona care prezenta risc ridicat, şi au monitorizat în permanenţă Gara Iţcani. „Şarpanta gării prezenta un risc ridicat de a fi afectată de vântul puternic, având în vedere vechimea ei, motiv pentru care ISU şi Poliţia Locală a monitorizat în permanenţă zona, şi din fericire în cele din urmă nu au fost semnalate probleme”, a declarat Harasim.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava