MOPAN Suceava

În Săptămâna Românească de la Lidl, „Căutătorii de Cămări” pornesc într-o nouă călătorie culinară, pentru a descoperi bucatele ascunse ale României. Cei care cunosc rețete românești de odinioară sau specifice doar unei regiuni a țării se pot înscrie în campanie și au șansa de a găti preparatul alături de „Căutătorii de Cămări”. În plus, cel mai gustos preparat tradițional va ajunge în magazinele Lidl și va fi premiat cu 10.000 de euro și un tur culinar al României.

După ce au descoperit cele mai gustoase rețete din cămările românilor, „Căutătorii de Cămări”, Chef Florin Dumitrescu și Andrei Aradits, pornesc în căutarea rețetelor neștiute ale României. Cu ajutorul pasionaților de gastronomie din întreaga țară, „Căutătorii de Cămări” își propun să descopere preparate autentice de altădată, renumite pentru specificul lor local: de la cocorada ardelenească, chisălița și până la tuslamaua din ținuturile Dobrogei sau balmoșul bucovinean.

Rețetele pot fi înscrise pe surprize.lidl.ro/camaranoastra, în perioada 5 martie – 30 iunie, iar preparatele selectate în urma jurizării vor fi gătite împreună cu echipa „Căutătorilor de Cămări”. După ce vor bate țara în lung și în lat, „Căutătorii de Cămări” vor alege cel mai gustos preparat. Câștigătorul va fi premiat cu 10.000 euro și un tur culinar al țării, în care va descoperi latura mai puțin cunoscută a bucătăriei românești. Regulamentul competiției și mai multe detalii despre campanie sunt disponibile aici.

În plus, în Săptămâna Românească, clienții vor putea să descopere noi bunătăți tradiționale din gama Cămara Noastră. De la mezeluri sau brânzeturi specifice regiunilor românești, până la murături, dulcețuri tradiționale, prăjituri, sucuri sau chiar vinuri, Săptămâna Românească aduce, în perioada 5 – 11 martie, o varietate de specialități locale, realizate de producătorii români.

Printre mezelurile cu specific tradițional din Săptămâna Românească, se numără rulada coaptă de Ceptura (3,19 lei/100g) și tobă de curcan în membrană naturală (2,99 lei/100g), care pot fi servite cu sos de hrean sau cu muștar cu boabe clasic/iute (2,99 lei/300g), alături de gogonele murate (2,99 lei/630g) sau castraveți în saramură (5,99 lei/690g). În plus, preparatele de bază pot fi combinate și cu gustul de excepție al dulceței de ardei iute (7,99 lei/240g) sau dulceței de ceapă roșie (7,99 lei/240g). De la asezonarea fripturilor la cuptor sau legumelor la grătar, până la completarea aperitivelor cu o gustare dulce, cele două dulcețuri din Săptămâna Românească sunt considerate adevărate delicatese.

Pentru desert, opțiunile sunt pentru toate gusturile. Mucenicii moldovenești (1,49 lei/100g), pregătiți după rețete tradiționale, checul marmotat (4,99 lei/300g), care amintește de savoarea checului pregătit acasă și negresa cu nucă (5,99 lei/250g), preparată cu cacao fină, marmeladă de fructe și miez de nucă, sunt doar câteva dintre bunătățile ce pot fi găsite în Săptămâna Românească de la Lidl.

În plus, clienții vor putea găsi pe rafturile din magazine și Pelteaua de gutui a Eugeniei (8,99 lei/380g), produsul câștigâtor al ediției anterioare a campaniei Căutătorilor de Cămări, gătit după rețetă autentică a unei gospodine din Constanța.

Întreaga ofertă din Săptămâna Românească de la Lidl poate fi consultată aici.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Timp liber
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava