MOPAN Suceava

Camera de Comerţ şi Industrie va organiza în perioada 19 – 21 iunie 2015 ediţia de anul acesta a Salonului Auto Bucovina, eveniment ce va avea loc pe esplanada Casei de Cultură din Suceava. Salonul Auto este organizat în parteneriat cu Primăria Suceava, iar între orele 10 – 18, vizitatorii vor putea admira și testa cele mai noi modele ale celor 11 mărci auto participante la eveniment. În aceeaşi perioadă va avea loc şi ediţia a VIII-a a evenimentului Expo Finance 2015.
Salonul Auto Bucovina, eveniment de referinţă pentru industria auto, este specializat în autoturisme, autoturisme de teren, microbuze, vehicule utilitare uşoare, echipamente şi accesorii pentru autovehicule, echipamente şi aparatură pentru service auto, piese şi accesorii auto, car audio & security, tuning, închirieri auto, şcoli de şoferi, transportatori, servicii financiare și asigurări.
De precizat că după șase ani de declin, piața auto locală a înregistrat o creștere, depășind în anul 2014 pragul de 100.000 de autovehicule noi vândute și aproximativ 450.000 de autovehicule la mâna a doua.
Vânzările de autovehicule au crescut cu aproape 16% în primele trei luni ale acestui an față de perioada similară a anului trecut, la aproximativ 22.000 de unități, această creștere fiind susținută aproape exclusiv de achizițiile de flote realizate de companii. Este de așteptat că odată cu lansarea programului Rabla 2015 vânzările de mașini noi vor crește și în rândul persoanelor fizice.
Programul Rabla 2015 pentru persoane fizice și persoane juridice a fost lansat pe 27 aprilie, dată de la care doritorii se pot înscrie la un dealer autorizat pentru a-şi rezerva tichetul de 6.500 de lei pe care îl primesc pentru a achiziţiona o maşină nouă la casarea uneia mai vechi de opt ani. În cadrul programului Rabla 2015, cu o valoare totală de 200 milioane lei, a fost alocat un număr de 20.000 de tichete pentru persoane fizice şi 5.000 de tichete pentru persoane juridice și instituţii publice.
O noutate în acest an este aceea că, cei care participă la program pot beneficia de eco-bonusuri, la achiziţionarea unor autoturisme cât mai nepoluante. Valoarea eco-bonusurilor este următoarea: 750 de lei la achiziţionarea unui autovehicul nou al cărui motor generează o cantitate de emisii de CO2 mai mică de 100 g/km, în regim de funcţionare mixt, potrivit menţiunilor înscrise în certificatul de conformitate al autovehiculului nou, 1.500 de lei la achiziţionarea unui autovehicul nou cu sistem de propulsie hibrid (tehnologii hibrid convenţionale) şi 2.500 de lei la achiziţionarea unui autovehicul nou electric hibrid (tehnologii avansate de tip plug-in).

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava