MOPAN Suceava

Super Bowl este unul dintre cele mai așteptate evenimente sportive din fiecare an. E meciul în care se decide campioana din National Football League (NFL), divizia de fotbal american din SUA.

Dincolo de meciul în sine, Super Bowl este foarte atractiv și datorită celorlaltor evenimente incluse.

La pauza Super Bowl-ului au cântat în istorie artiști precum Michael Jackson, Gloria Estefan, Stevie Wonder, Phil Collins, Christina Aguilera, Enrique Iglesias, Aerosmith, NSYNC, Nelly, U2, Sting, Jessica Simpson, P. Diddy, Prince, The Rolling Stones, Madonna, Beyonce sau Coldplay.

De asemenea, și intonarea imnului național al SUA este un adevărat eveniment. Artiști precum Demi Lovato, Pink, Lady Gaga și Alicia Keys au intonat în istoria recentă imnul de stat.

Cine va disputa Super Bowl 2021?

Evenimentul din acest an, denumit Super Bowl LV, le va pune față în față pe Kansas City Chiefs și Tampa Bay Buccaneers.

Partida va avea loc pe 7 februarie 2021, pe Raymond James Stadium din Florida, arenă pe care își dispută meciurile de pe teren propriu cei de la Tampa Bay Buccaneers.

În pofida avantajului terenului propriu, dacă ne uităm pe cote la Super Bowl, vedem că cei de la Kansas City Chiefs pornesc cu prima șansă, având 1.61 la Unibet. În schimb, cota celor de la Tampa Bay Buccaneers este de 2.35.

Acest lucru este dat și de faptul că echipa din Kansas are un lot mai valoros și mai omogen. De altfel, cei de la Kansas City Chiefs au câștigat și Super Bowl-ul de anul trecut, după ce au învins San Francisco 49ers cu 31-20 pe Miami Gardens. În istorie, Kansas City Chiefs s-a mai impus în Super Bowl în 1969.

În schimb, Tampa Bay Buccaneers este o echipă care a avut fluctuații mari în istorie. A început cu un parcurs foarte slab și nu mulți erau cei care îi dădeau șanse de reușită în NFL. Totuși, în 2002 a reușit să câștige Super Bowl, singurul titlu din palmares.

În orice caz, prezența în Super Bowl LV este o surpriză pentru mulți, având în vedere că Tampa Bay Buccaneers nu a mai fost în play-off-ul NFL în ultimii 13 ani.

Cei de la Tampa Bay Buccaneers mizează însă pe avantajul terenului propriu. De altfel, este pentru prima dată în istoria NFL când o echipă joacă acasă în Super Bowl. Un alt argument al celor din Tampa Bay este veteranul Tom Brady, soțul modelului Gisele Bundchen și totodată renumitul quarterback ajuns la al 10-lea Super Bowl din carieră, un adevărat record.

Cine va cânta la Super Bowl 2021?

Imnul de stat al SUA la Super Bowl LV va fi interpretat de canteretul de muzică country Eric Church și de cântăreața R&B Jazmine Sullivan.

În schimb, show-ul de la pauză va fi asigurat de canadianul The Weeknd, care îi va încânta cu siguranță pe cei 22.000 de spectatori care vor fi prezenți pe arena din Tampa Bay, dar și pe milioanele de telespectatori.

De altfel, Super Bowl este recunoscut și pentru audiențele record făcute din 1967 încoace, când a avut loc prima ediție a acestui eveniment.

Spre exemplu, la ediția din 2020, audiența medie a fost de aproximativ 100 de milioane de telespectatori. În total, 148 de milioane de oameni s-au uitat la Super Bowl 2020. O audiență record s-a înregistrat în 2015, când media a fost de 114 milioane de telespectatori.

Interesul ridicat face și ca prețul reclamelor TV să fie amețitor. De altfel, marile branduri se pregătesc special din timp și fac spoturi foarte atractive. Dar și prețurile sunt pe măsură. Spre exemplu, la ediția din 2020, un spot de 30 de secunde a costat 5.6 milioane de dolari, un adevărat record.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava