MOPAN Suceava

Începând cu data de 26 Noiembrie 2022, a fost adoptată Legea 265/2022 în România, privind Registrul Comerţului şi pentru modificarea şi completarea altor acte normative cu incidenţă asupra înregistrării în Registrul Comerţului în România. Principalele modificări substanțiale prevăzute de Legea 265/2022 sunt: înregistrarea în Registrul Comerțului în baza încheierii registratorului, formularea plângerii împotriva încheierii de respingere a registratorului și soluționarea acesteia, preschimbarea termenului de soluționare, reglementarea unui singur model de declarație-tip pe proprie răspundere etc. Societatea Românească de avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații deține o vastă experiență în legătură cu înregistrarea în Registrul Comerțului în România. Societatea Românească de avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații recomandă apelarea la serviciile unui avocat specializat în drept comercial și înregistrarea în Registrul Comerțului în România care vă poate îndruma în procedura de constituire a unei societăți în România prin depunerea documentelor necesare la Oficiul Național al Registrului Comerțului.

Raționamentul adoptării prezentei legi este reprezentat de simplificarea procedurii de înregistrare a persoanelor fizice și juridice în România. Digitalizarea înregistrării în Registrul Comerțului în România presupune înființarea societăților de la distanță în România, prin portalul online al Oficiului Național al Registrului Comerțului, pin transmiterea tuturor documentelor necesare în format electronic.

Modificările impuse de Legea 265/2022

Una dintre modificările impuse de Legea 265/2022 se referă la soluționarea cererii de înregistrare în Registrul Comerțului în România. Conform art. 105, noua reglementare vizează soluționarea cererii de înregistrare în Registrul Comerțului în România prin încheiere de către registrator, făcând parte din personalul cu specialitate juridică din cadrul Oficiului Național al Registrului Comerțului. Registratorul va soluționa cererea doar în baza actelor scrise depuse, prezența fizică fiind necesară doar în cazuri excepționale. Împotriva încheierii registratorului de respingere a cererii de înregistrare în Registrul Comerțului în România se poate formula plângere în termen de 10 zile de la comunicarea încheierii registratorului.

Potrivit art. 113 din Legea 265/2022, plângerea se depune, în cazul persoanelor fizice, la judecătoria în a cărei rază teritorială se află sediul profesional al acestora, iar în cazul persoanelor juridice, la oficiul Registrului Comerţului, care o va menţiona în Registrul
Comerţului şi o va comunica tribunalului în 3 zile lucrătoare de la data depunerii.

Un avocat specializat în drept comercial și înregistrarea în Registrul Comerțului în România vă poate asista în legătură cu înregistrarea în Registrul Comerțului în România, respectând cerințele legale impuse de legislația din România.

Conform art. 105, alin. (6) din noua legislație, solicitantul poate formula o cerere de preschimbare a termenului de soluționare dacă acesta s-a amânat, soluționarea acesteia făcându-se doar într-o zi lucrătoare.

O altă modificare adusă de Legea 265/2022 constă în existența unei singure declarații-tip pe propria răspundere privitoare la îndeplinirea formalităților necesare pentru înregistrarea legală în Registrul Comerțului în România.

De asemenea, toate formalitățile de înregistrare pot fi efectuate electronic, prin intermediul portalului online al Oficiului Național al Registrului Comerțului.

Potrivit art. 131, procedurile începute înainte de intrarea în vigoare a Legii 265/2022 rămân supuse legii în vigoare la acea dată.

Astfel, modificările impuse de Legea 265/2022 reprezintă o modernizare a procedurilor Registrului Comerțului în România prin digitalizare. Societatea Românească de avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații recomandă apelarea la serviciile unui avocat specializat în drept comercial și înregistrarea în Registrul Comerțului în România, care vă poate îndruma în procedura de înregistrare în Registrul Comerțului în România, dar și în legătură cu îndeplinirea oricăror formalități prevăzute de noua legislație.

Societatea de avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații este una dintre societățile de avocatură de top din România, care furnizează servicii juridice de cea mai înaltă calitate. Printre clienții societății de avocatură se află companii multinaționale și autohtone de anvergură. În 2022, poveștile de succes ale societății de avocatură i-au adus recunoașterea internațională din partea celor mai prestigioase ghiduri și publicații internaționale de profil. Astfel, societatea de avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații s-a situat în acest an pe locul 3 în România în clasamentul firmelor de avocatură de business cu cea mai relevantă expertiză, realizat de publicația Legal 500. Societatea de avocatură este recunoscută la nivel internațional și de ghidul IFLR 1000 Financial and Coporate 2022. De asemenea, Pavel, Mărgărit și Asociații este singura societatea de avocatură din România recomandată de directorul internațional Global Law Experts din Londra în aria de practică Dispute Resolution. Toate informațiile relevante privind societatea de avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații, se regăsesc pe portalul www.avocatpavel.ro.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Juridic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava