Concert pascal
MOPAN Suceava

Meteorologii au anunţat că şi la Suceava va fi ger pînă joi dimineaţa, cu temperaturi care pot scădea noaptea pînă la -20 de grade Celsius. Atenţie: expunerea prelungită la frig poate cauza hipotermie, degerături, dar și probleme legate de starea psihică precum somnolență, pierderi de memorie, dificultăți de vorbire, iar pe vreme friguroasă se pierde până la 50% din căldura corpului prin extremități, atenționează Direcția de Sănătate Publică Suceava.

Medicii recomandă populației în perioadele cu temperaturi scăzute să consume alimente bogate în proteine și grăsimi nesaturate, fructe, legume și să evite consumul băuturilor alcoolice, dar și deplasările în spații deschise și expunerea la frig.
Persoanele vârstnice, în special cele cu afecțiuni cardiace și respiratorii, trebuie să evite deplasările și frecventarea locurilor aglomerate care creează premisele decompensării în condiții de temperaturi scăzute.

De asemenea, o atenție specială trebuie acordată copiilor, iar părinții sunt rugați să evite transportul acestora pe distanțe lungi în vehicule fără posibilități de climatizare și neechipate corespunzător.

DSP mai recomandă încălzirea corespunzătoare a locuințelor și evitarea utilizării instalațiilor improvizate, care pot duce la intoxicații cu monoxid de carbon, precum și asigurarea unei bune aerisiri a locuințelor, cel puțin o dată pe zi.
„Atenție la supraîncălzirea atmosferei din locuință, pentru că șocul termic este mai mare atunci când ieșiți afară”, atenționează medicii.

Ce trebuie să facem când e ger, 7.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.0/10 (1 vote cast)
Sănătate
Etichete
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava