Concert pascal
MOPAN Suceava

Eclipsa totală de lună din 27 iulie va putea fi văzută prin telescop la Observatorul Astronomic și Planetariul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava. Cei interesați sînt așteptați acolo de la ora 21.00. Conform unui comunicat al USV, eclipsa vizibilă din România va începe la ora 21.14. Această eclipsă este cea mai lungă din secolul XXI și va avea o durată de 1 oră și 42 de minute. În timpul unei eclipse totale, luna intră în zona de umbră a Pământului, iar acesta nu „dispare” ci capătă o culoare roșiatică cunoscută în popor ca luna sângerie. Tot vineri planeta Marte se va afla foarte aproape de Lună și va fi la opoziție. Când o planeta se află la opoziţie se poate observa în cele mai bune condiţii toată noaptea, având maximul de strălucire şi diametrul aparent maxim vizibil prin telescop.
Astfel, tot vineri se vor face observații și asupra planetei Marte, dar și asupra planetelor Saturn și Jupiter, putând fi vizibili sateliții galileeni și marea pată roșie de pe Jupiter, dar și inelele lui Saturn.
Observațiile astronomice vor fi posibile dacă cerul nu va fi acoperit de nori. Pe lângă programul de observații specialiștii de la Observatorul Economic vor discuta despre eclipse în general și vor proiecta filme documentare despre lună și despre producerea eclipselor de lună.

Cea mai lungă eclipsa totală de lună din acest secol va putea fi văzută prin telescop la Observatorul Astronomic din Suceava, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Timp liber
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava