Concert pascal
MOPAN Suceava

La Muzeul de Istorie din Suceava va fi deschisă începând cu data de 14 august cea mai mare expoziție dedicată voievodului Ștefan cel Mare, organizată în ultimii 27 de ani, a anunțat președintele Consiliului Județean Gheorghe Flutur.

Flutur a afirmat că expoziția va reuni 250 de piese originale, dintre care 100 fac parte din patrimoniul instituției muzeale sucevene. Printre obiectele care vor fi expuse, se numără un tun care a fost capturat de domnitorul Ștefan cel Mare de la turci în bătălia de la Codrii Cosminului, adus de la Orhei, un fragment din racla cu care au fost aduse moaștele Sfântului Ioan cel Nou la Suceava, monede, vase, obiecte de îmbrăcăminte și arme etc.

Expoziția este organizată în parteneriat cu Muzeul de Istorie al României, cu muzeul din Chișinău și cu alte muzee din țară. Până la sfârșitul acestui an va rămâne la Suceava, după care va fi dusă în alte orașe, printre care București, Iași, Sibiu și va încheia ”pelerinajul” în data de 1 decembrie 2018, la Albă Iulia. Președintele Flutur a precizat că la vernisaj îl va invita pe ministrul de Externe Teodor Meleșcanu.

Cea mai mare expoziție dedicată lui Ștefan cel Mare, la Muzeul de Istorie din 14 august, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava