Concert pascal
MOPAN Suceava

Profesioniştii contabili din judeţul Suceava au sărbătorit luni, 21 septembrie 2015, la Sala de conferinte a Complexul Zamca din Suceava, cea de a unsprezecea ediţie a Zilei Naţionale a Contabilului Român. Alături de membrii filialei la eveniment s-au aflat reprezentanţi ai Primăriei Suceava, Administratiei Judeţene a Finanţelor Publice, Parchetului de pe lânga Judecătoria Suceava, Biroului local de expertiză, Camerei de Comert şi Industrii Suceava, Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă,   Oficiul Registrului Comerţului, Facultăţii de Ştiinţe Economice Suceava,  Patronatului Judeţean al IMM-urilor, Bibliotecii IG  Sbiera Suceava, economişti – contabili nemembri ai Corpului, reprezentanţi ai instituţiilor descentralizate şi ai mediului de afaceri sucevean, mass media locală.

În cuvântul său de deschidere, domnul Dionisie Marcan – preşedintele filialei, a explicat: “De ce s-a ales ziua de 21 septembrie?  Pentru că profesia contabilă este privită ca cea care gestionează, calculează şi păstrează echilibrul între „cât trebuie” şi „de unde luăm”. Cu alte cuvinte, este o profesiune ce presupune mult tact şi echilibru.  Simbolul profesiei contabile este contul, instrument care se prezintă de cele mai multe ori sub forma unui T sau a unei balanţe. Nu mai punem la socoteală faptul că există chiar şi un instrument de lucru  cu denumirea de Balanţă.   Toate acestea au determinat să se aleagă o zi care să sugereze echilibrul şi să aibă legătură cu instrumentele de lucru ale profesiei noastre. Astfel, s-a ales ziua de 21 septembrie, ziua echinocţiului dintre vară şi toamnă, când ziua este egală cu noaptea, zi care constituie începutul zodiei Balanţă.

În mesajul Consiliului Superior al Corpului, citit de către domnul preşedinte, s-a subliniat  faptul că sărbătorirea celei de-a XI a ediţie a Zilei Nationale a Contabilului Român reprezintă un prilej pentru a aduce un omagiu tuturor celor care au sprijinit activităţile CECCAR – membrii fondatori, reprezentanţi ai instituţiilor guvernamentale şi ai administraţiilor locale, autorităţi publice, organisme neguvernamentale – asociaţii şi fundaţii, precum şi structurile alese sau executive ale CECCAR şi, nu în ultimul rând, experţilor contabili şi contabililor autorizaţi – aceşti furnizori de încredere şi de securitate financiară – care au asigurat unitatea şi au dat putere şi resursele necesare tuturor realizărilor din profesia contabilă.

După prezentarea mesajelor oficialităţilor locale au avut loc discuţii pe tema propusă pentru acest an: „Profesia de expert contabil şi contabil autorizat – o carieră de succes”

În cadrul evenimentului a avut loc ceremonia de premiere a celor mai bune societăţi membre CECCAR.  Astfel,  locul I şi premiul special al anului 2015 a fost acordat firmei SC Management Account SRL, locul II şi titlul „firma de top a anului 2015” a fost primit de SC Lust Expert SRL, iar locul al III-lea a fost primit de SC Expert Contab SRL  şi  SC Mav Expert SRL.

Conform criteriilor stabilite de către Consiliul filialei CECCAR Suceava s-au acordat 10 diplome de merit membrilor filialei.

Filiala CECCAR Suceava are un număr de 541 membri, din care 376 experţi contabili, 82 contabili autorizaţi şi 83 societăţi de expertiză contabilă şi contabilitate.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava