Concert pascal
MOPAN Suceava

Președintele filialei din Suceava a Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România avertizează asupra faptului că introducerea obligativității plății defalcate a TVA va influența și activitatea celor care practică cele două meserii. CECCAR Suceava, în parteneriat cu Administrația Județeană a Finanțelor Publice Suceava și Camera de Comerț și Industrie Suceava un seminar gratuit cu privire la prevederile Ordonanței Guvernului nr. 23/2017 privind plata defalcată a TVA- SPLIT TVA”
La seminar au participat peste 100 de experți contabili, economiști, dar și directori economici din companiile sucevene. Președintele CECCAR Suceava, Lumința Chihai, a precizat că în cadrul discuțiilor au fost prezentate prevederile Ordonanței Guvernului care prevede introducerea plății defalcate a TVA, fiind clarificate o serie de aspecte cu privire la aplicarea acesteia. Din partea Administrației Județene a Finanțelor Publice Suceava a participat șeful biroului „Asistență contribuabili”, care le-a răspuns celor prezenți la întrebările cu privire la prevederile acestui act normativ.
Luminița Chihai a ținut să sublinieze că CECCAR consideră că sistemul de plată defalcată a TVA, aflat în prezent în dezbatere în Parlament, va avea un impact semnificativ și asupra profesiei de contabil.
Ea a precizat că CECCAR a propus o serie de măsuri pentru îmbunătățirea acestui act normativ, fiind transmise sugestii de modificare a Ordonanței de Urgență către Ministerului Finanțelor Publice.
Președintele CECCAR Suceava a amintit că printre propunerile transmise se numără prelungirea termenului pentru depunerea în contul de TVA a diferenței dintre TVA încasată și TVA plătită aferentă operațiunilor în numerar. O altă propunere a făcut referire la amânarea aplicării obligatorii a sistemului de plată defalcată a TVA, astfel încât agenții economici să poată să își adapteze procesele din cadrul companiei, precum și o perioadă prin care agenții economici să aplice opțional acest sistem de plată a taxei. Ea a mai adăugat că una din măsurile propuse, respectiv obligativitatea aplicării sistemului de plată defalcată a TVA să fie restrâns doar la o anumită categorie de contribuabili, iar pentru ceilalți, cel puțin pentru o perioadă, să rămână aplicarea prin opțiune, a fost preluată deja de comisia de buget finanțe a Senatului.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava