MOPAN Suceava

Sâmbătă, 29 octombrie 2016, începând cu ora 12:00, la Galeria Oamenilor de Seamă sunt invitați copiii cu vârste între 10 și 14 ani pentru a descoperi legătura dintre text si imagine la Fanbook, clubul de lectură și pictură.

Copiii se pot înscrie și participa gratuit, iar lună de lună vor avea ocazia să descopere cum lectura poate deveni un mod de a trăi. Participanții vor primi o reducere de 30% pe libhumanitas.ro pentru cărțile care vor fi propuse lunar în clubul de lectură Fanbook.

Dincolo de cuvinte, ei vor intra într-o lume a frumosului, a dezvoltării imaginaței și a îmbogățirii cunoștințelor despre artă, îndrumați de Oana Cepoi, profesor de arte plastice și Loredana Bodnariu, profesor de limba și literatura română, coordonatori ai proiectului. Vor colabora în proiect și Anca Șoldănescu, profesor de arte plastice și Alina Pavel, profesor de limba și literatură română.

Oaspeții speciali ai primei ediții vor fi Gabriela Ariton, profesor la Colegiul „V. Lovinescu” și Roxana Bliortiu, profesor  la Colegiul de arta „Ciprian Porumbescu” Suceava care ne vor împărtăși din experiența lor și vor răspunde întrebărilor copiilor.

Vor mai participa la evenimentul de lansare a proiectului mici artisti conduși de Mirabela Apopei, profesor de educație muzicală și voluntarii liceeni „Aripi în Europa” care ne vor fi alături pentru fotografii.

Invitații vor putea viziona galeria de panouri cu mesaje interactive ce conțin recenzii ale unor cărți nou apărute și vor descoperi răspunsuri la întrebări precum: Ce reprezintă cartea pentru mine? De ce citim? Ce înseamnă frumosul sau arta? Cum asociez cărții preferate un simbol?

„Ne dorim ca operele de artă să le fie cunoscute copiilor, să le arătam cum cititul poate deveni o bucurie, iar dezbaterile lunare cu personalități culturale să reprezinte o provocare de a întreba și a își exprima propriile opinii.” spune Bianca Voinescu, partener și inițiator al proiectului.

Clubul de lectură Fanbook este un proiect pentru copii și adolescenți, inițiat în anul 2014 pentru a încuraja lectura și voluntariatul în rândul tinerilor din România. Organizatorii, Asociația CSR Mindset și Librăriile Humanitas, voluntarii și ambasadorii proiectului încurajează lectura unei cărți pe lună și interacțiunea dintre tineri și personalități culturale, prin discuții libere. Fanbook s-a desfășurat în București, Cluj si Brașov, pe diferite teme: artă, literatură, istorie, civism, astronomie, biologie, fizică. Au fost implicați adolescenți și profesori voluntari, proiectul bucurându-se de susținerea părinților și a companiilor.

Toți cei care doresc să se implice pot trimite un email la adresa contact@csrmindset.ro

Mai multe detalii pe www.csrmindset.ro

https://www.facebook.com/ClubFanbook/

Cel mai creativ club de lectură – Fanbook, se lansează în Fălticeni, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava