Concert pascal
MOPAN Suceava

Cel mai mare Cămin studențesc din România se va construi la Suceava, în campusul de la Moara și va costa 31 de milioane de euro. Contractul de execuție a lucrărilor a fost semnat miercuri în sala Unirii a Consiliului Județean între șefa Companiei Naționale de Investiții, Manuela Irina Pătrășcoiu și reprezentanții antreprenorului, firma botoșăneană  Simion Tehnoconstruct. Momentul s-a consumat sub privirile premierului Nicolae Ciucă și ale președintelui Consiliului Județean, Gheorghe Flutur. De față au mai fost prezenți ministrul de interne Lucian Bode, ministrul fondurilor europene, Marcel Boloș, ministrul antreprenoriatului și turismului Daniel Cadariu, șeful CNAIR, prefectul Alexandru Moldovan,  deputații Ioan Bălan, Angelica Fădor și Bogdan Gheorghiu, vicepreședinții CJ, Niculai Barbă și Vasile Tofan și administratorul public al județului, Irina Vasilciuc.

Pătrășcoiu: ”Este una dintre primele investiții ale CNI în învățământul superior”

”Este una dintre primele investiții ale CNI în învățământul superior. Mai avem demarate și alte cămine, dar acest cămin îl vom finaliza în 42 de luni, din care proiectarea 6 luni, execuția 36 luni. Va avea toate facilitățile și condițiile necesare unui învățământ modern”, a declarat Pătrășcoiu. De față s-a aflat și prorectorul Universității ”Ștefan cel Mare”, Mihai Dimian.

Dimian: ”Este o investiție majoră, pentru învățământul superior din România”

”Este o investiție majoră, pentru învățământul superior din România, în condițiile în care există tot timpul discuții referitoare la suma mică acordată, dar iată că vine această investiție să completeze suma alocată din PIB. Noi avem acum o capacitate de aproximativ 1.200 de locuri de cazare, la peste 10.000 de studenți. Mai mult de 1.500 de studenți vin din Republica Moldova și Ucraina, pentru care ar fi normal să putem asigura cazare.  Cu acest cămin ajungem la o zonă rezonabilă a cazării pentru studenți iar pentru USV este un nou început, pentru că este al doilea campus, cel de la Moara, cu o suprafață de 30 de hectare, în care ne-am propus să dezvoltăm cel puțin două facultăți, pentru început. Prin PNRR sperăm să putem dezvolta un campus dual, împreună cu companiile din zonă, cu unitățile administrativ-teritoriale”, a declarat Dimian.

Căminul va avea 407 camere pentru 826 de persoane

Căminul va oferi  cazare pentru 826 de persoane în 407 camere care vor caza câte 2 persoane iar 12 camere vor fi pentru persoane cu dizabilități (câte o persoană). Toate camerele au blacoane închise, pe toată lățimea lor, de 90 cm adâncime. Investiția este alăcătuită din trei corpuri de clădire și va cuprinde pe lângă cele 407 camere și cameră pentru administrație, spațiu pentru petrecerea timpilui liber (lounge) compartimentat ușor cu un foaier pentru a putea fi extins în ocazii speciale , sppălătorii profesionale pentru personalul administrativ dar și spălătorie/ călcătorie pentru studenți, săli de lectură, oficii cu locuri poentrui luat masa. Camerele sunt spațioase și sunt prevăzute cu grup sanitar propriu și dotări cu mobilier. Suprafața desfășurată a construcției va fi de 20.203 metri pătrați. Durata de realizare a investiției este de 42 de luni din care 6 luni sunt dedicate proiectării.

Antreprenorul Simion Tehnoconstruct Botoșani, lucrări de anvergură în mai multe județe din țară

Antreprenorul care va executa lucrarile este SIMION TEHNOCONSTRUCT SRL din Botosani, condusa de asociatii Ing. Bidu Elisei, absolvent al Universitatii Tehnice de Constructii din Bucuresti si Ing. Simion Viorel, absolvent al Facultatii Tehnice „Gheorghe Asachi” Iasi, societate care a executat si executa mai multe lucrari de importanta majora in mai multe judete ale tarii, din care enumeram cateva dintre acestea:

1) „Consolidare, extindere, amenajare și reparații capitale la sediul Judecătoriei Târgoviște, oraș Târgoviște, jud. Dâmbovița”

2) „Construire clădire boli pneumologice la Spitalul Județean de Urgență “Dr. FOGOLYÁN KRISTÓF” SFÂNTU GHEORGHE, jud. Covasna”

3) „Modernizarea infrastructurilor structurilor Politiei de Frontiera – Extindere si reabilitare spatii la Sectorul Politiei de Frontiera Darabani, jud. Botosani”

4) “Construire Camin Studentesc – Universitatea Vasile Alecsandri din Bacau, str. Spiru Haret, nr. 8, jud. Bacau”

5) „Reabilitare pavilion administrativ si construire pavilioane si amenajari noi la sediul Sectorului Politiei de Frontiera Izvoarele Sucevei,jud.Suceava”

6) „Locuinte pentru tineri,destinate inchirierii, judetul Suceava, municipiul Falticeni, strada Ana Ipatescu nr.51”

7) „Locuinte pentru tineri, destinate inchirierii, judetul Satu Mare, municipiul Carei, strada Tinereamului nr.86B, etapa II”

8) „Reabilitare drumuri comunale afectate de pagubele produe in urma calamitatilor naturale in satele Damuc si Hoisurez,comuna Damuc, jud. Neamt”

9) „Construire baza sportiva TIP 1, oras Bucecea, judetul Botosani „

10) Mai multe Sali de sport cu tribuna de 180 de locuri sau de 102 locuri in mai multe zone ale tarii

11) „Construire casa sociala Sfantul Ierarh Nicolae, comuna Putna, jud. Suceava”

Cel mai mare Cămin studențesc din România, se construiește la Suceava, de către Simion Tehnoconstruct. Contractul în valoare de 31 de milioane de euro a fost semnat în prezența primului ministru și a șefei CNI (FOTO), 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava