Concert pascal
MOPAN Suceava
Galerie foto100 poze în acest set

Cel mai mare târg de cai din regiunea Moldovei a avut loc, duminică, în comuna Marginea. La a șaptea ediție a Sărbătorii Anuale Anuală „Târgul de Cai” de la Marginea au participat crescători din județul Suceava, dar și din aproape toate zonele României. Evenimentul a fost organizat de Primăria și Consiliul Local Marginea, împreună cu asociația crescătorilor de cai din Bucovina.

Ediția de anul acesta a strâns la Marginea un număr foarte mari de crescători de cai, care au venit să prezinte cele mai frumoase exemplare de cabaline. Primarul din Marginea, Gheorghe Lazăr a spus că ediția de anul acesta este cea mai mare de până acum, având în vedere atât numărul de cai, cât și numărul de participanți. „Astăzi sunt prezenți alături de noi crescători de cai din toată țara, care ne vor prezenta cei mai puternici și cei mai frumoși cai. Vreau să mulțumesc tuturor celor care ne-au ajutat la organizarea acestui eveniment, membrii Consiliului Local, precum și tuturor celor care ni s-au alăturat astăzi aici. Vreau să mulțumesc tuturor crescătorilor de cai din țară pentru că au dat curs invitației noastre de a fi prezenți aici la cel mai mare târg din Moldova și Bucovina”, a spus Gheorghe Lazăr. De precizat că Primăria Marginea a asigurat și premiile pentru caii participanți la concursurile  de tracțiune organizate în cadrul târgului, câte 1000 lei – locul III, 2.000 de lei – locul II și 3.000 de lei – locul I, pentru fiecare secțiune, respectiv tracțiune simplu și tracțiune dublu.

Ca în fiecare an, evenimentul a fost prezentat de doctorul veterinar Constantin Lazăr, care a ținut să le transmită celor prezenți că „în momentul de față Marginea, așa cum este ea situată la marginea pădurilor, nu este doar o localitate secundară, ci devine un punct central al creșterii calului și folosirii lui în pădurile Bucovinei. Acest concurs se organizează având în vedere respectul pe care trebuie să îl datorăm în primul rând codrilor, apoi cailor și în al treilea rând oamenilor din Bucovina”.

După deschiderea oficială, târgul de cai de la Marginea a început cu secțiunea de „frumusețe”. Prin fața spectatorilor au trecut peste 100 de cai din întreaga țară, care de care mai frumos și impozant. Ca în fiecare an, pe lângă frumusețea cailor s-au remarcat și numele alese pe care stăpânii lor le-au ales, de la Tarzan, Zorro, Barbie și până la Chanel. toți proprietarii care și-au înscris caii la secțiunea „frumusețe” primit câte o diplomă din partea primarului Gheorghe Lazăr și un mic premiu din partea sponsorului.

După proba de „frumusețe” au urmat cele două probe de tracțiuni, la simplu și dublu, în care au concurat 40 de cai la simplu și 30 de cai la dublu.

La târgul de cai din Marginea au participat peste 5.000 de spectatori.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava