• S.C. Doly-Com Distribuție S.R.L. Botoșani angajează persoane cu competențe profesionale în domeniile electric, electronic și automatizări, cu studii medii sau superioare.
  • Salariul brut acordat este între 5128 lei și 6837 lei, funcție de cunostintele și competențele profesionale în domeniu. Se acordă gratuit transport și o masă la cantina societății. CV-urile se pot trimite pe e-mail la adresa office@dolycom.ro. Relații: la tel. 0231 565970, 0753 090117, 0753090142.

La Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava (USV) va funcţiona, începînd din data de 1 iulie 2014, unul dintre cele mai performante laboratoare de biometrie forestieră din Europa de Est, valoarea dotărilor acestuia ridicându-se la circa 350.000 de euro. Parte a unui proiect de cerecetare accesat recent de universitatea suceveană, laboratorul va funcţiona în cadrul Facultăţii de Silvicultură. „Este un laborator interdisciplinar, urmând ca acesta să fie folosit de cadrele Facultăţii de Silvicultură şi ale Facultăţii de Istorie şi Geografie, deopotrivă. Cu echipamentele achiziţionate, vom putea intra ca parteneri în orice proiect de cercetare. Acest laborator va fi ca un cap de pod în Suceava către restul laboratoarelor din Europa”, a declarat dr. ing. Cătălin Roibu, directorul de proiect. Potrivit acestuia, laboratorul de biometrie forestieră este unul dintre rezultatele unui proiect cu o valoare de peste un milion de euro, iniţiat de Facultatea de Silvicultură, în parteneriat Facultatea de Istorie şi Geografie (USV), cu ICAS (Institutul de Cercetări şi Amenajări Silvice), Institutul de Cercetări Naturale Trondheim (Norvegia) şi Institutul de Cercetări Forestiere Reykjavik (Islanda). Proiectul a fost desemnat câştigător al unei competiţii în cadrul căreia s-au depus peste 400 de propuneri din partea universităţilor şi institutelor de cercetare din România, realizate în parteneriat cu institute sau universităţi din Norvegia, Islanda şi Liechtenstein. Proiectul accesat de USV se numeşte „Răspunsul pădurilor la schimbările climatice bazat pe o reconstituire multimilenară a climatului în zona carpatică” şi presupune realizarea unei reconstituiri unitare în tot spaţiul carpatic a principalilor parametri meteorologici (precipitaţii şi temperaturi) din zona montană superioară şi din zona de dealuri joase. „Vom analiza schimbările climatice din zona carpatică, iar pe baza analizei inelelor ne vom pronunţa cum au variat temperatura şi precipitaţiile în ultima mie de ani. Arborele este ca o cutie neagră, înregistrează tot ce se întâmplă în jurul lui. O să vedem dacă, în timp, pădurile s-au adaptat la anumite modificări climatice. Deja există o problemă de gospodărire a pădurilor, mai ales în zonele de dealuri joase, unde ne confruntăm cu uscarea unor specii de arbori. Totodată, vrem să stabilim un management durabil al acestor ecosisteme forestiere”, a mai declarat Cătălin Roibu. Cercetările vor fi realizate de către un colectiv interdisciplinar, respectiv masteranzi, doctoranzi şi cadre de la Facultatea de Silvicultură şi Facultatea de Istorie şi Geografie (specializarea Geografie). Durata proiectului este de trei ani, iar finanţarea se face prin mecanismul financiar al Spaţiului Economic European (SEE), programul „Cercetare în sectoare prioritare”.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava