MOPAN Suceava

Un dezvoltator imobiliar din Cluj-Napoca este prima societate din România care s-a calificat pentru ipoteca verde, un program pilot de creditare pentru clădiri sustenabile.
SC Studium Green SRL va finaliza până în 2016 trei proiecte de ansambluri rezidenţiale, în total 1000 de locuinţe performante, ale căror proprietari vor beneficia de o ipotecă avantajoasă şi reduceri de taxe de 50%.

Dintre cele trei proiecte, Venus este prima clădire proiectată pentru a atinge cel mai înalt nivel de sustenabilitate, BREEAM Outstanding. Certificarea BREEAM este asigurată de către echipa EcoVision Environmental Services, coordonată de către Stephen Scrivens, expert în domeniul clădirilor active/zero energie, cu peste 15 ani de experienţă ca şi evaluator BREEAM. Criteriile tehnice evaluate în vederea certificării BREEAM acoperă aspecte de management, poluare, gestionarea eficientă a consumului de apă, eficienţă energetică, transport, sănătatea şi confortul ocupantului, managementul deşeurilor, inovaţie în proiectare, materiale şi ecologie.

Studium Green este primul dezvoltator din România care construieşte, începând cu anul 2012, proiecte rezidenţiale multifamiliale de clasă energetică A şi în conformitate cu standardele internaţionale de certificare BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Methodology).

Până în prezent, Studium Green a construit aproape 400 de apartamente sustenabile – primul complex rezidenţial verde din Transilvania/România, Studium Green Campus, şi ansamblul Vision. Cel din urmă, o investiţie estimată de 3,5 milioane de euro demarată în luna octombrie 2013, este vândut în proporţie de 90%. Mai mult de jumătate dintre cele 177 de apartamente au fost predate către beneficiari.

Principalele strategii sustenabile ale dezvoltatorului Studium Green implică eficienţă energetică, optimizarea consumului de resurse (materiale reciclate, locale şi naturale, consum redus de apă, compostare), strategii bioclimatice inovative cu impact atât asupra sănătatii şi bunăstării ocupantului, cât şi asupra mediului înconjurător. Beneficiile pentru ocupant includ costurile reduse de mentenanţă şi operare pe durata de viaţă a clădirii, reducere de 50% la impozitul pe locuinţă, posibilitatea obţinerii unei ipoteci avantajoase, calitate superioară a mediului interior şi o locuită performantă cu impact redus asupra mediului.

 

Cele mai verzi 1000 de apartamente din ţară se vor construi la Cluj, 10.0 out of 10 based on 5 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (5 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava