Concert pascal
MOPAN Suceava

La Prefectura Suceava a fost constituită o celulă de criză pentru a analiza situația în care se află profesorii suceveni cu privire la plata salariilor. Ședința de astăzi a avut loc după ce în cursul zilei de marți, prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan, a fost sesizat de președintele Alianței Sindicatelor din Învățământ Suceava, asupra unei situații urgente referitoare la blocajul plăților drepturilor salariale cuvenite angajaților din invățământul preuniversitar sucevean. În regim de urgență a fost constituită o celulă de criză din care fac parte prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan, subprefectul Silvia Boliacu și șeful Serviciului Dezvoltare Economică, Servicii Publice si Tehnologia Informației, Florin Sinescu. La ședință a fost invitat inspector școlar general, prof. Gabriela Mihai, pentru a aduce lămuriri cu privire la situația extremă cu care se confruntă Inspectoratul Școlar Județean Suceava în ceea ce privește blocajul survenit în plata salariilor în învățământul preuniversitar județean.

„De asemenea, prefectul județului Suceava a solicitat un raport detaliat care să cuprindă descrierea situației limită înregistrate, cauzele care au generat-o și măsurile dispuse pentru soluționare de către conducerea IȘJ Suceava. În urma ședinței operative a rezultat că este blocat programul național EduSAL- platforma electronică la nivel național pentru plata drepturilor salariale- pentru luna noiembrie 2019, în cazul județului Suceava, existând pericolul ca plățile pentru un număr considerabil de angajați din învățământul preuniversitar sucevean să nu poată fi efectuate la data de 13 decembrie 2019”, se arată într-un comunicat transmis de Prefectura Suceava. În ceea ce-l privește pe prefectul Alexandru Moldovan, acesta a luat imediat legătura cu ministrul educației, Monica Cristina Amisie, solicitând analiza acestei situații urgente și identificarea unei soluții legale de deblocare a plăților pentru cei peste 10.000 de angajați ai învățământului preuniversitar sucevean aflați în această situație, în condițiile în care se apropie sărbătorile de iarnă.
Ulterior acestor discuții, în dimineața zilei de astăzi, a fost organizată la sediul IȘJ Suceava o videoconferință, la care au participat ministrul Monica Cristina Anisie, directorul general Mihai Păunică, din partea Ministerului Educației și Cercetării, conducerea IȘJ Suceava și prefectul județului Suceava.

Ministrul educației dă asigurări că salariile vor fi plătite la timp

În cadrul videoconferinței s-au discutat motivele ce au generat această situație. „Astfel la nivelul IȘJ Suceava s-a procedat la suplimentarea personalului încadrat în învățământul preuniversitar cu un număr de 70 de norme, fără încadrarea în alocarea bugetară aprobată și fără avizul ministerului de resort.
Motivat de situația excepțională ivită la nivel național, s-a analizat și s-a identificat o soluție legală de deblocare a plăților salariale”, se precizează în comunicatul Prefecturii Suceava. În cadrul vieoconferinței, ministrul educației a dat asigurări că toate salariile angajaților din învățământul preuniversitar sucevean vor fi plătite la termen, adică în data de 13 decembrie 2019.
La finalul videoconferinței au fost invitați și reprezentanții sindicatelor, cărora li s-a comunicat că situația a fost deblocată.
Prefectul județului Suceava a ținut să-i mulțumească ministrului Monica Cristina Anisie pentru operativitatea și disponibilitatea cu care s-a implicat în soluționarea acestei situații de extremă urgență pentru salariații din învățământul preuniversitar sucevean, care ar fi fost în situația de a nu-și fi încasat drepturile salariale, acum în prag de sărbători.
Ca urmare a acestei situații, prefectul Alexandru Moldovan a solicitat conducerii IȘJ Suceava respectarea dispozițiilor Legii nr. 500/ 2002 privind finanțele publice, conform căreia este instituită obligativitatea ordonatorilor de credite de a utiliza creditele bugetare repartizate în condiții de economicitate, eficiență și eficacitate.
Totodată, prefectul județului Suceava a solicitat conducerii IȘJ Suceava să comunice imediat și nemijlocit orice eveniment care ar putea produce perturbarea desfășurării normale a activității în învățământul sucevean.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava