MOPAN Suceava

Sistemul centralizat de termoficare al municipiului Suceava, la care sunt racordate în jur de 20.000 de apartamente din cele 33.000 existente, beneficiază în prezent de două centrale termice.

Vechea centrală, CET-ul, care are drept operator societatea comercială Termica SA, se află în colaps. Ea nu mai produce energie termică întrucât Termica a intrat în insolvență însă asigură în continuare transportul și distribuția agentului termic. CET-ul a fost trecut de la stat la administrația locală în anul 2002 ajungând ”o piatră de moară” pentru Primăria municipiului Suceava.

Noua centrală termică pe biomasă a fost construită chiar lângă vechea centrală fiind administrată de către societatea comercială Bionergy SRL Suceava. Aceasta are printre acționari compania bucureșteană Adrem Invest și concernul austriac Holzindustrie Schweighofer care este principalul furnizor de biomasă pentru funcționarea centralei. Noua centrală termică beneficiază de cele mai moderne tehnologii fiind o investiție de aproape 90 de milioane de euro.

Centralele termice ale Sucevei (filmare aeriană), 10.0 out of 10 based on 7 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (7 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava