Concert pascal
MOPAN Suceava

Prestigioasa societate Dorna Medical a inaugurat joi un nou Centru de imagistică medicală de înaltă perfomanță dotat cu un echipament de rezonanață magnetică (RMN) de ultimă generație. Investiția care depășește un milion de euro a fost realizată în municipiul Rădăuți în incinta Spitalului Muncipal acolo unde Dorna Medical a închiriat un spațiu de aproximativ 100 de metri pătrați. Panglica inaugurală a fost tăiată de managerul companiei, Roman Boca, alături de care s-au aflat primarul și viceprimarul de Rădăuți, Nistor Tătar respectiv Bogdan Loghin și managerul Spitalului Muncipal, Traian Andronachi. Printre invitații la eveniment s-au numărat directorul Casei Județene de Asigurări de Sănătate, Cristi Bleorțu, șefa Direcției de Sănătate Publică, Cătălina Zorescu, medici, șefi de instituții locale și județene.

Boca: ”Echipamentul RMN de la Rădăuți este vârful de lance în ceea ce privește investigațiile paraclinice de înaltă performanță”

Managerul Dorna Medical, Roman Boca, a ținut să mulțumească primarului Nistor Tătar și Consiliului Local Rădăuți pentru sprijinul acordat la realizarea investiției, managerului Spitalului Municipal, Traian Andronachi dar și șefilor de instituții precum și primarilor din zona Rădăuți. ”Mulțumesc doamnei doctor Popescu, medic primar infecționist de la care a pornit ideea deschiderii Centrului imagistic la Rădăuți”, a  precizat managerul Dorna Medical. Boca a subliniat că echipamentul de Rezonanță Magnetică achiziționat de Dorna Medical pentru Centrul de imagistică de la Rădăuți, este unul dintre cele mai noi aparate de 1,5 tesla produs în prezent. ”Inovația acestor echipamente, pe lângă tehnologia de achiziție paralelă pe toate direcțiile, nu este necesară repoziționarea pacientului, se optimizează fluxul de lucru, prevenind astfel eventuale erori de operare, scăzând și timpul de examinare. Acest echipament de Rezonanță Magnetică mai oferă și un aspect prietenos pentru pacienți, ceea ce poate ajuta semnificativ în cazul pacienților cu anxietate și claustrofobie. Este vârful de lance în ceea ce privește investigațiile paraclinice de înaltă performanță ajutând astfel toți medicii care au nevoie să-și investigheze pacienții pentru stabilirea unui diagnostic corect și implicit a unui tratament adecvat”, a declarat Roman  Boca.

Centrul de imagistică Dorna Medical deservit de o echipă extrem de performantă care respectă standarde de înaltă calitate

El a precizat că investiția este una de peste un milion de euro arătând că pentru Spitalul Municipal Rădăuți ar fi fost un efort financiar foarte mare. ”Nu este ușor. Pentru Spital ar fi fost un efort foarte mare”, a spus managerul Dorna Medical. El a adăugat că aparatul RMN va intra în funcțiune începând de luni, 19 martie. ”Acum se fac calibrările și de luni spitalul are pacienți pentru scanări. Vom face primii 15 pacienți gratuit după care vom intra în contractele pe care le avem cu terți inclusiv cu Casa de Asigurări de Sănătate Suceava”, a precizat Boca. El a subliniat că este al treilea RMN pe care Dorna Medical îl pune în funcțiune adăugând că urmează și alte investiții similare poate chiar la București, Cluj și Iași. ”Societatea trebuie să se dezvolte. Afacerile sunt ca mersul pe bicicletă dacă te-ai oprit ai căzut. Trebuie să investești mereu. Dorna Medical este în top cu ceea ce este nou în sistemul de sănătate”, a menționat Roman Boca. El a arătat că la Rădăuți s-au creat opt locuri de muncă subliniind că echipa care deservește Centrul de imagistică este una extrem de performantă care respectă standarde de înaltă calitate. ”Formând o echipă cum avem noi este ușor de lucrat. Am luat fete de la Rădăuți și le-am pregătit noi. Știți poezia lui Nicolae Labiș ”Moartea căprioarei” care spune ”mânănc și plâng, mănânc”. Așa făceau ele învățau și plângeau”, a spus Roman Boca.

Tătar: ”Este o investiție utilă pentru zona Rădăuțiului care cu siguranță va fi apreciată de oameni”

La rândul său, primarul Nistor Tătar, a apreciat efortul investițional făcut de Dorna Medical la Rădăuți fiind convins că în viitor calitatea actului medical în zonă va crește. ”Primăria și Consiliul Local Rădăuți sprijină investițiile în zonă și pe cei care au curajul să-și pună resursele în folosul comunității. S-au creat locuri de muncă și acesta este un lucru extrem de pozitiv. De fapt aceasta este menirea unei administrații locale să încurajeze investițiile în vederea creării de noi locuri de muncă și pentru dezvoltarea comunității. Este o investiție utilă pentru zona Rădăuțiului care cu siguranță va fi apreciată de oameni. Oamenii vor avea un RMN performant aici și nu vor mai fi nevoiți să meargă la Suceava sau în altă parte pentru investigații”, a declarat Nistor Tătar.

Centru de imagistică de înaltă perfomanță de peste un milion de euro deschis de Dorna Medical la Rădăuți, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava