Concert pascal
MOPAN Suceava

La Universitatea “Ştefan cel Mare” din Suceava a fost inaugurat, miercuri, Centrul de Reuşită Universitară. Acesta va funcţiona sub coordonarea Agenţiei Universitare a Francofoniei – Biroul pentru Europa centrală şi orientală de la Bucureşti.

Proiectul s-a născut ca urmare a vizitei pe care directorul Biroului din Capitală, Fabien Flori, a efectuat-o la Suceava, la invitaţia parlamentarei Sanda Maria Ardeleanu, precum şi graţie eforturilor şi implicării directe a rectorului USV, Valentin Popa. Centrul de Reuşită Universitară va juca un rol important în promovarea la nivel internaţional a imaginii USV, în contextul larg al afirmării universităţilor româneşti, al creşterii calităţii pregătirii studenţilor de-aici, precum şi al competiţiei interuniversitare. Evenimentul de lansare a Centrului a avut loc în prezența reprezentanților AUF, ai conducerii USV, a cadrelor didactice din mediul universitar și preuniversitar, a studenților suceveni şi a primarului Ion Lungu.

„ Faptul că astăzi se inaugurează acest centru se datorează dinamismului echipei de la Suceava şi ţin să o salut în mod special pe doamna Ardeleanu, cu care am plăcerea şi onoarea să colaborez de foarte mulţi ani, împreună cu doamna Steiciuc, cu doamna Constantinescu şi toată echipa de profesori şi studenţi cu care am lucrat pînă acum. Centrul pe care îl inaugurăm astăzi este mai mult decît o entitate solitară în sînul unei universităţi, este un centru care face parte dintr-o reţea. Acum trei ani de zile, Agenţia Universitară a Francofoniei a lansat în Europa centrală şi orientală un proiect pilot, numit centre de reuşită universitară, iar centrul de la Suceava este acum unul din cele 46 de centre deschise în aproximativ 15 ţări din Europa centrală şi orientală. Am dorit ca aceste centre să fie un loc de întîlnire pentru studenţi, pentru profesori, să fie un loc de formare şi un loc de participare la ceea ce înseamnă colaborarea în francofonie”, a declarat Ana Maria Roxana Ţurcanu, de la AUF, Biroul pentru Europa Centrală şi Orientală.

„De ani de zile aveam nevoie să intrăm într-o reţea de centre care să poată să disemineze unele practici nu numai în domeniul francofoniei, ci în toate domeniile de activitate de formare din universităţile care sunt membre ale acestei reţele. Este o zi foarte frumoasă pentru noi, şi pentru că am deschis acest centru, dar şi pentru că universitatea din Suceava a devenit neîncăpătoare pentru activităţile francofone. Noi suntem de ani de zile angrenaţi în luna francofoniei, săptămîna francofoniei, zilele francofoniei, dar ca în paralel, în universitate, să se desfăşoare mai multe activităţi într-un program al francofoniei parcă nu-mi aduc aminte. Vă mulţmesc tuturor celor care credeţi în acest ideal, pînă la urmă!”, a declarat prof. univ. dr. Sanda Maria Ardeleanu, deputat.

Dotarea Centrului cu aparatură performantă şi materiale de studiu de cea mai bună calitate s-a realizat de către Agenţia Universitară a Francofoniei. Investiţia s-a ridicat, pentru început, la 2.500 de euro. Amenajarea şi dotarea cu mobilier a fost realizată de rectoratul USV. Centrul funcţionează la camera 302 din corpul A al universităţii, în cadrul Facultăţii de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării. În calendarul de activități pentru anul 2016 al CRU, coordonat de prof. univ. DHC Sanda-Maria Ardeleanu și lector dr. Mariana Șovea, sunt cuprinse: conferințe susținute de invitați din mediul academic internațional, mese rotunde, concursuri, zile de studiu, ateliere de lucru, proiectii de film, lansări de carte.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava