MOPAN Suceava

Șeful Direcției de Sănătate Publică Suceava, Andrei Ianovici, a anunțat că începînd de sîmbătă, 1 octombrie, în satul Paltinu, din comuna Vatra Moldoviței, va funcționa Centrul medical de permanență „Obcinele Bucovinei”. El a declarat că unitatea sanitară va deservi populația asigurată și neasigurată din zona comunelor Moldovița, Vatra Moldoviței și Frumosu.

Centrul va fi deschis de luni pînă vineri, de la ora 15.00, pînă a doua zi, la ora 08.00, iar sîmbăta, duminica și de sărbătorile legale pe toată durata zilei. Șeful DSP a menționat că noua unitate sanitară s-a organizat la inițiativa a 5 doctori.

Aceștia vor fi ajutați de 5 asistente și vor asigura asistența medicală pentru afecțiuni acute și urgențe medico-chirurgicale, trimiterea la spital pentru cazurile care depășesc competențele medicului de familie, precum și administrarea medicației necesare tratamentului de urgență. Andrei Ianovici a amintit că în județ mai funcționează centre de permanență la Vicovu de Sus și la Cajvana, din anul 2011 și, respectiv, 2013. Tot din 2013 funcţionează centrul de permanenţă fix „Medfam Bucovina Nord”, prin asocierea cabinetelor medicale ale medicilor de familie din comunele Straja, Brodina, Bilca și Ulma şi asigurarea asistenţei medicale prin rotaţie.

Centru medical de permanență în satul Paltinu din comuna Vatra Moldoviței, 4.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/10 (1 vote cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava