MOPAN Suceava

În municipiul Câmpulung Moldovenesc va fi înființat un Centru Social multifuncțional pentru recuperarea și reabilitarea psihosocială a persoanelor cu dizabiltăți psihice. Locația, fostele sere din municipiu. De acest lucru se va ocupa Fundația Caritabilă ”Orizonturi” din Câmpulung Moldovenesc. Aceasta a primit în folosință gratuită pe o perioadă de 25 de ani de la Consiliul Local în urma unui proiect inițat de primarul Mihăiță Negură clădirile fostelor sere și terenul aferent în suprafață de 6.782 de metri pătrați situate pe str. Al. I. Cuza. ”Atribuirea în folosintă gratuită are drept scop reabilitarea şi modernizarea fostelor sere orăşeneşti şi crearea de locuri de muncă protejate pentru persoanele cu tulburări psihice din Câmpulung Moldovenesc, precum şi construirea unui Centru Social cu destinatie multifunctională care să sprijine beneficiarii serviciilor de sănătate mintală şi persoanele cu dizabilităti psihice, oferindu-le locuinte protejate dar şi activităti specifice centrelor de zi, constructie ce se va realiza din fondurile proprii ale Fundatiei Caritabile „Orizonturi” Câmpulung Moldovenesc, cu respectarea prevederilor legale specifice”, se spune în expunerea de motive care a însoțit proiectul aprobat de deliberativul local.

Consilierul local Alexandru Paziuc, medic psihiatru și președinte al Asociației de Psihiatrie Socială din România, a declarat că proiectul de la Câmpulung Moldovenesc este unul extrem de important și reprezintă o noutate pentru România. ”E ceva nou pentru România când o fundație de aparținători primește teren pentru a dezvolta o întreprindere socială și reprezintă o șansă pentru persoanele cu dizabilități psihice. Acest lucru ne permite lansarea unor proiecte care vor avea ca scop recuperarea și reabilitarea psihosocială a persoanelor cu dizabilități psihice precum și atragerea de finanțări externe pentru punerea lor în practică. Vor fi deschise noi orizonturi pentru aceste persoane în vederea recuperării și reintegrării lor”, a declarat Paziuc.

Centru Social pentru recuperarea persoanelor cu dizabilități psihice în fostele sere din Câmpulung Moldovenesc, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava