Concert pascal
MOPAN Suceava

În timpul minivacanței de 1 Decembrie, cu toții ne dorim să avem parte de momente agreabile petrecute alături de cei dragi, în siguranță. În contextul acestor zile libere, echipa Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Suceava din cadrul Agenției Naționale Antidrog vine în întâmpinarea cetățenilor cu câteva recomandări preventive:

* Dacă participați la evenimente cu număr mare de persoane, nu consumați alcool în exces sau substanțe psihoactive. Este bine să evitați o confruntare directă cu persoane aflate sub influența unor astfel de substanțe, întrucât orice conflict minor poate escalada. Tot aici, reamintim pericolul conducerii autoturismelor sub influența băuturilor alcoolice sau a substantelor psihoactive.

* Părinţii au ocazia să petreacă mai mult timp cu copiii lor, să fie receptivi la modificările de comportament, să acorde o atenţie sporită prietenilor copilului, atât din viața reală cât și din mediul virtual, și să comunice eficient pentru a oferi copiilor un sprijin real în faţa provocărilor.

* Tinerii sunt sfătuiți să comunice deschis orice problemă legată de consumul de substanțe, să apeleze la ajutorul părinţilor, prietenilor apropiaţi, persoanelor de încredere sau specialiştilor, pentru o bună rezolvare.

* Nu în ultimul rând, le recomandăm tuturor să evite tentațiile nesănătoase şi în schimb să se implice în activităţi benefice, cum ar fi sportul sau plimbările în aer liber. Dacă merg la petreceri să nu bea din sticle deja desfăcute, să supravegheze prepararea băuturilor solicitate și să fie atenți la prieteniile ocazionale. Este important să refuzăm tentațiile de orice natură, să învățăm să spunem NU, într-un mod politicos dar ferm, pentru a nu ne pune sănătatea în pericol.

Alcoolul şi drogurile nu rezolvă problemele, ci doar le agravează!

*Reamintim faptul că specialiştii Agenţiei Naţionale Antidrog oferă gratuit, servicii de informare, evaluare, consiliere şi asistență specializată de natură psihologică și socială, pentru consumul şi dependența de droguri.

*Îndrumăm populaţia să apeleze Tel. Verde: 0 800 8 700 700 ori să se adreseze direct Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Suceava. Pentru situații deosebite, dacă starea de sănătate se agravează, sunați imediat la numărul unic de urgenţă 112.

Vă transmitem tuturor cele mai bune gânduri cu ocazia Zilei noastre Nationale.

La mulți ani, Bucovina ! La mulți ani România!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Social
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava