Concert pascal
MOPAN Suceava
Galerie foto17 poze în acest set

Centrul Comercial Rozita a fost distrus de incendiul izbucnit luni dimineaţa. Potrivit ISU Suceava, nu mai puţin de 150 de pompieri militari de la subunităţile Suceava, Fălticeni, Siret, Solca şi Gura Humorului, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă ale localităţilor Suceava, Şcheia şi Arbore, poliţişti şi jandarmi, au intervenit cu 16 autospeciale stingerea incendiului de la Complexul Comercial Rozita. La faţa locului s-a deplasat şi Grupa operativă a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava cu inspectorul şef, generalul de brigadă Ion Burlui, care a preluat comanda operaţiunilor.
La sosirea echipajelor, flăcările se manifestau cu violenţă în interiorul clădirii, existând pericolul de propagare la centrele comerciale şi birourile din vecinătate.


În incendiu au ars produse alimentare şi nealimentare de câteva miliarde de lei vechi, documente personale şi de evidenţă contabilă, precum şi alte bunuri din cele 141 de standuri comerciale ale celor 56 de chiriaşi. De asemenea, temperaturile puternice au afectat structura de beton a halei, construită pe o suprafaţă 5.439 de metri pătraţi, iar plafonul clădirii s-a prăbuşit pe o suprafaţă de aproximativ 4.500 de metri pătraţi.
În cursul serii, pompierii militari încă lucrau pentru îndepărtarea elementelor distruse în urma evenimentului şi pentru lichidarea ultimelor focare.
„După lichidarea incendiului, cauza probabilă de izbucnire a incendiului va fi stabilită de către o comisie interinstituţională”, se arată în comunicatul ISU Suceava.
De asemenea, pe timpul intervenţiei, echipajul SMURD aflat la faţa locului a acordat primul ajutor medical pentru trei persoane, doi bărbaţi şi o femeie. Aceştia au fost transportaţi la spitalul judeţean, şi ulterior, după consultaţii amănunţite şi tratament de specialitate au fost externaţi.

Centrul Comercial Rozita a fost distrus de incendiu, 9.4 out of 10 based on 5 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.4/10 (5 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava