Concert pascal
MOPAN Suceava

Centrul Medical de Radioterapie de la Spitalul Judeţean de Urgență ,,Sfântul Ioan cel Nou” Suceava va fi funcțional din luna septembrie a acestui an. Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, în urma discuțiilor pe tema acestei investiții care au avut loc marți, 15 ianuarie, la sediul administrației județene, discuții la care au fost prezenți managerul Spitalului, Vasile Râmbu și reprezentantul investitorului, societatea RT Lotus Center S.R.L Cluj-Napoca. ”Investitorul a prezentat un grafic detaliat privind realizarea lucrărilor. Astfel, construcția clădirii va fi finalizată în luna iunie, urmând ca după instalarea tuturor echipamentelor, Centrul sa fie funcțional în luna septembrie. Investitorul a subliniat că au fost clarificate toate problemele de finanțare și deja au început să fie aduse la Suceava o serie de echipamente medicale și de imagistică.
Vorbim aici de cele mai moderne echipamente de radioterapie și computere tomograf. Doar tomograful de ultimă generație costă peste 4 milioane de Euro”, a spus Gheorghe Flutur.

Flutur: ”Centrul medical pentru radioterapie și diagnostic precoce se va adresa nu doar bolnavilor din județul Suceava, ci și pacienților din județele limitrofe și chiar vecinilor din Ucraina și Republica Moldova”

El a arătat că înființarea unui astfel de centru în Suceava, dotat cu echipamente de înaltă precizie, va permite realizarea unui diagnostic precis şi timpuriu. Capacitatea Centrului va fi în prima etapă, la darea în funcțiune, de 700-1.000 pacienți noi/an, fiecare pacient urmând 8 până la 24 cure de tratament, activitatea desfășurându-se în două schimburi. ”Dezvoltarea Centrului este gândită ca din momentul în care se va ajunge la un grad de încărcare de 80% se va trece la etapa a II- a, astfel încât să poată deservi 2.000 de pacienți. Preocuparea noastră este ca Spitalul Judeţean să aibă cât mai repede acest Centru. Centrul medical pentru radioterapie și diagnostic precoce se va adresa nu doar bolnavilor din județul Suceava, ci și pacienților din județele limitrofe și chiar vecinilor din Ucraina și Republica Moldova”, a explicat șeful administrației județene. Consiliul Judeţean Suceava împreună cu Spitalul Judeţean de Urgență finanțează în acest an mai multe investiții deosebit de importante, cum ar fi realizarea a 4 blocuri operatorii, inclusiv pentru oncologie, un ambulatoriu modern de 4.000 metri pătrați, pe 6 niveluri. Se lucrează de asemenea la documentația pentru pasajul subteran care leagă spitalul nou de spitalul vechi. ”Totodată trebuie să înceapă construcția blocului cu 30 apartamente pentru medici, și multe alte investiții curajoase, despre care am mai vorbit”, a conchis Gheorghe Flutur.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava