MOPAN Suceava

Centrul Nord-Est Carpatic de Epilepsie va funcționa, de anul viitor, la Spitalul „Sf. Ioan cel Nou” Suceava. Va fi al doilea centru din țară, după cel care funcționează acum la București, la Spitalul Universitar de Urgență, care permite pacienților să beneficieze de protocoalele de investigare și tratament în vigoare, dar și de cele mai noi metode de tratament. Investițiile sunt asigurate de spitalul sucevean și de Consiliul Județean, iar medicii se specializează la o clinică din Germania, care va fi partenerul celei de aici.

Medicii suceveni Ana Miron, doctor în ştiinţe medicale, medic specialist neurologie pediatrică, coordonatoarea proiectului, și Anatolii Buzdugan, doctor în științe medicale, medic primar neurochirurge, șef departament neurochirugie, s-au întors recent de la un stagiu de pregătire, de 2 săptămîni, pe care l-au urmat la clinica din Bochum.

Investițiile în Centrul Nord-Est Carpatic de Epilepsie sunt estimate la aproximativ 1 milion de euro. Fondurile vin de la Spitalul Județean și de la Consiliul Județean Suceava. Se estimează că centrul va fi funcțional de anul viitor.

La nivelul României există aproximativ 200 000 de persoane care suferă de epilepsie, din care 70 000 sunt copii. Ceea ce este însă important de știut este faptul că epilepsia este o boală tratabilă pentru un procent important de pacieți! Oamenii cu epilepsie pot avea o viață normală dacă sunt corect tratați. Aproximativ 30% dintre persoanele cu epilepsie sunt rezistente la tratamentul medicamentos, iar o parte din aceștia beneficiază de alte tratamente: chirurgia epilepsiei, stimulare vagala, dieta cetogenică, terapii care au început să fie aplicate și în țara noastră. Epilepsia este o boală cronică care afectează creierul. Cauzele bolii sunt diferite — pot fi genetice sau datorate unei boli a creierului de natură malformativă, tumorală, traumatică, inflamatorie, metabolică, etc.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava