Concert pascal
MOPAN Suceava

DNA Suceava a efectuat marţi, 22 septembrie 2015, trei percheziţii domiciliare în trei locaţii situate pe raza judeţului Bacău, sedii aparţinând unor firme. Percheziţiile au fost efectuate într-o cauză penală având ca obiect infracţiunea de folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei prev. de art. 18¹ din Legea nr.78/2000 săvârşită în cadrul a şase proiecte finanţate prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR), implementate pe raza judeţului Suceava.

„Percheziţiile au fost determinate de bănuiala conform căreia societăţile implicate ar fi efectuat lucrări în cadrul unui proiect vizând proiectare, instalare sistem de turbine eoliene, fără a emite însă documente justificative către beneficiarul real, antrenându-se astfel într-un mecanism financiar fraudulos alături de câteva societăţi de tip fantomă, creat în scopul de a supraevalua cheltuielile eligibile decontate prin fonduri europene nerambursabile şi TVA solicitată la rambursare de la autoritatea fiscală”, se arată într-un comunicat de presă al DNA.

Perchezițiile vizează ridicarea de documente folosite pentru fraudarea fondurilor europene, de la trei puncte de lucru ce aparţin de două societăți din Bacău, acestea fiind intermediare pentru alte societăți beneficiare ale fondurilor europene, care își au sediile în Suceava.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava