MOPAN Suceava

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) anunță că, până la data de 29 august 2016, au fost validate 7.512 cereri de înscriere în Registrul electoral depuse de alegătorii români cu domiciliul sau reședința în străinătate.

Dintre acestea, 5.627 menționează opțiunea pentru votul prin corespondență, iar 1.885 pentru votul în secțiile de votare.

Menționăm că cererile de înscriere în Registrul electoral cu opțiunea pentru votul prin corespondență au fost depuse în 38 de țări, iar cele cu opțiunea pentru votul în secțiile de votare au fost depuse în 31 de țări.

În Anexa nr. 1 găsiți situația pe țări și localități a cererilor de înscriere în Registrul electoral cu opțiunea pentru votul prin corespondență, așa cum au fost depuse și validate până la data de 29 august 2016, ora 9:00, ora României.

În Anexa nr. 2 găsiți situația pe țări și localități a cererilor de înscriere în Registrul electoral cu opțiunea pentru votul în secțiile de votare, așa cum au fost depuse și validate până la data de 29 august 2016, ora 9:00, ora României.

Precizăm că singura localitate din străinătate unde a fost atins pragul minim de 100 de alegători înscriși în Registrul electoral necesar pentru organizarea unei noi secții de votare este Soroca, din Republica Moldova, în care s-au înscris înregistrat 115 cetățeni români cu drept de vot. În aceeași țară, foarte aproape de îndeplinirea acestei condiții legale este localitatea Căușeni, unde s-au înscris în Registrul electoral 95 de alegători.

AEP face apel la cetățenii români din afara granițelor țării să se adreseze misiunilor diplomatice și oficiilor consulare în vederea depunerii documentelor necesare înscrierii în Registrul electoral cu opțiunea pentru votul prin corespondență sau la o secție de votare din apropierea locuinței. De asemenea, Autoritatea recomandă alegătorilor români din străinătate să se informeze la Ministerul Afacerilor Externe în legătură cu organizarea și desfășurarea alegerilor parlamentare în afara țării.

Potrivit Legii nr. 208/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaților, Ministerul Afacerilor Externe organizează alegerile parlamentare în străinătate.

Subliniem că AEP derulează, încă de anul trecut, o campanie susținută de informare a alegătorilor români din diaspora privind variantele și procedurile de vot la alegerile parlamentare din acest an, utilizând în acest scop toate canalele de comunicare: mediul online, întâlniri directe cu românii din peste 20 de localități din străinătate, distribuirea de materiale informative prin intermediul misiunilor diplomatice, al Info-chioșcurilor existente în cadrul comunităților românești și al aeroporturilor internaționale din România.

AEP informează constant cetățenii români din diaspora cu privire la înscrierea în Registrul electoral, condițiile de votare și locurile de desfășurare a votării în străinătate și de aceea va comunica săptămânal datele privind numărul de solicitări de înscriere în Registrul electoral depuse de către alegătorii români cu domiciliul sau reședința în afara țării.

Direcția comunicare și relații externe


VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava