MOPAN Suceava

Cetatea de Scaun a Sucevei a găzduit deschiderea oficială a celei de-a 78-a ediții a Festivalului Mondial de Film pentru Amatori UNICA. Cei peste 150 de participanți din 30 de țări purtând steagurile naționale au fost primiți cu pâine și sare de primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

Steagul UNICA a fost arborat oficial în prezența președintelui UNICA, scoțianul Dave Watterson, care a purtat kilt. ”Mă bucur că Suceava poarta de intrare în Bucovina va fi gazda unui dintre cele mai mari și mai importante festivaluri de film din Europa. Acest demers cultural plin de valoare, originalitate și talent individual are noibila sarcină să polaseze Suceava într-n spațiu de manifestare înalt valorizat care scoate din anonimat o localitate și oferă șansa reapariției pe harta Europei. Suceava își conturează destinul cultural al generațiilor tinere devenind un manifest pentru o lume mai bună.  Mulțumim Comitetului UNICA și Asociației Naționale a Cinecluburilor din România pentru marea încredere acrodată comunității noastre de a organiza cea de a 78-a ediție a Festivalului Mondial al Cinematografiei de Amatori”, a spus Lungu în cuvântul de deschidere.

”Salut larga participare din acest an.. Salut prezența în număr mare a tinerilor la Festival. O lume întreagă este reprezentată astăzi la Suceava, aici în Bucovina – o Europă în miniatură. Aici veți regăsi ca locuitori ai acestor superbe locuri, alături de romani, și peste 10 minorități conlocuitoare care trăiesc în perfectă armonie de zeci și chiar sute de ani. Odată ce ați pășit pe aceste meleaguri veți simți ospitalitatea oamenilor, farmecul peisajelor, sacralitatea locurilor. Cinematograful din cadrul Centrului Cultural Bucovina este pregătit să găzduiască Festivalul UNICA, după ce recent am reușit sa-l modernizam. Cetatea de scaun a Sucevei, un loc plin de istorie, a fost redeschis în acest an după ce a fost reabilitată, fiind deschisă în premieră și expoziția permanentă. Muzeul de Istorie redeschis pe 31 iulie după ce a fost reabilitat din temelii este un obiectiv de top la nivel mondial, cu foarte multe elemente de unicitate, extrem de valoros și atrăgător pentru specialiști și pentru public. Vă invit pe toți să le vizitați, să vizitați Suceava și Bucovina – unică prin oameni și locuri”, a fost mesajul trasmis de președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur prin vicepreședintele Gheorghe Niță. La deschiderea oficială au fost prezenți printre alții prefectul Constantin Harasim, deputata Sanda Maria Ardeleanu, Angela Zarojanu și viceprimarul Lucian Harșovschi.

Municipiul Suceava va găzdui în perioada 19-26 august a 78-a ediţie a Festivalului Mondial de Film Amator care va reuni cineaşti din 30 de ţări ale Europei şi din afara acesteia. La Cinematograful Modern vor rula nu mai puţin de 120 de filme după un program care este afişat pe site-ul oficial al festivalului www.unica2016.ro filme realizate de cineaşti amatori dar şi de tineri regizori profesionişti din ţările membre. Proiecţiile vor avea loc zilnic de dimineaţă până seară cu excepţia zilei de luni, 22 august intrarea în sala de cinema fiind liberă, în limita locurilor disponibile. Vor rula filme de un minut până la maxim 60 de minute.

Cetatea de Scaun a Sucevei a găzduit deschiderea oficială a Festivalului Mondial de Film pentru Amatori UNICA, 9.8 out of 10 based on 4 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.8/10 (4 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava