Concert pascal
MOPAN Suceava

Chiriașii celor 80 de unități locative din noile blocuri ANL construite în zona Metro Suceava au primit cheile de la locuințe astăzi, de Sfîntul Andrei. Cheile le-au fost înmînate de viceprimarul Lucian Harșovschi. La eveniment a fost prezent și viceprimarul Marian Andronache. În noile blocuri ANL sînt 20 de garsoniere şi 60 de apartamente.


Harșovschi: ”Demersurile pentru aceste blocuri sunt făcute de către domnul primar Ion Lungu și echipa sa”

”Vreau să vă spun un lucru încă de la înmceput ca să știți. Aceste locuințe sunt construite de către ANL ce ține de Guvernul României. Primăria municipiului Suceava nu a făcut decât să primească un proces verbal final de recepție a lucrărilor. Demersurile pentru aceste blocuri sunt făcute de către domnul primar Ion Lungu și echipa sa la București pentru a  aduce finanțare dar trebuie să vă repet aceste construcții sunt făcute de ANL București. Noi am dus utilitățile și vom face și sistematizarea rutieră. Trebuie să știți că aceste apartamente au fost construite de o firmă care nu a avut contract cu Primăria. De ce vă spun asta? Pentru că sunt o persoană responsabilă și vreau de la început să știți cum stau lucrurile. Nu vă așteptați să primiți un lux foarte mare la aceste apartamente. Din nefericire după anumite criterii sunt la un standard destul de coborât dar sunt locuințe noi”, a spus Harșovschi.

Viceprimarul i-a îndemnat pe oameni să meargă și să încheie contractele cu furnizorii de utilități pentru a beneficia de gaz și electricitate

El le-a spus noilor chiriași că în primăvară Primăria le va amenaja și parcări în zonă. Viceprimarul i-a îndemnat pe oameni să meargă și să încheie contractele cu furnizorii de utilități pentru a beneficia de gaz și electricitate. ”Pentru energia termică sunteți racordați la sistemul centralizat și va trebui să vă constituiți într-o asociație de proprietari sau să vă afiliați la una existentă”, le-a spus vicele. Harșovschi a ținut să sublinieze că chiria lunară variază între 165 de lei și 277 de lei funcție de vârsta și veniturile chiriașului și că după un an de zile chiriașul are dreptul să cumpere locuința. ”Se face cerere la Primărie pentru achiziționare. Avem preț de 1.578 de lei pe metru pătrat  stabilit prin HG. Ca preț orientativ dacă azi s-ar vinde pe legislația actuală o garsonieră ar costa cam 20.000 de euro iar un apartament cu două camere 30.150 de euro. Pot fi cumpărare în rate pe o perioadă de 15-20-25 de ani”, a spus viceprimarul. El le-a mai spus chriașilor că au de lăsat o garanție de 1.000 de lei pentru garsonieră și 1.500 de lei pentru apartament cu două camere.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava