MOPAN Suceava

Centrul de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile (CIAS) finalizat activitățile de investigație în cazul accidentului de aviație civilă produs în data de 10 iulie 2016, în lacul Comana din județul Giurgiu, în care a fost implicată motoparapanta identificată cu numărul YR-5127.

În data de 10.07.2016, la ora 17.15 LT, motoparapanta identificată cu numărul YR-5127, în timpul efectuării unui zbor particular în zona localității Comana din județul Giurgiu, având la bord două persoane, pilotul și un pasager, s-a prăbușit de la o altitudine de aproximativ 300 de metri în lacul din apropierea localității. Ca urmare a acestui accident pasagerul a decedat, iar pilotul a fost grav rănit.

Cauza producerii accidentului o constituie ruperea materialului parapantei care s‐a datorat îmbătrânirii țesăturii, întreținerii necorespunzătoare și supunerii la o greutate mai mare decât cea admisă de fabricant, necorelată cu gradul de uzură a materialului.

Informații suplimentare, precum și recomandările de siguranță emise de comisia de investigație pot fi obținute prin accesarea Raportului final de investigație publicat pe website- ul CIAS:

http://www.cias.gov.ro/images/rapoarte/20160710_RF_YR-5127_RO.pdf

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava