MOPAN Suceava

Ciclistul român Vlad Dascălu, originar din comuna Râșca, județul Suceava, a ocupat locul al treilea în proba de cross-country olimpic, la Cupa Mondială de mountain bike de la Petropolis (Brazilia).

Elveţianul Nino Schurter a ocupat primul loc, cu timpul de 1 h 26 min 52 sec, fiind urmat de francezul Maxime Marotte, 1 h 26 min 52 sec, şi de Vlad Dascălu, 1 h 26 min 55 sec, etc.

În urmă cu o săptămână, Dascălu ocupase locul al doilea la concursul CIMTB Michelin, desfăşurat tot la Petropolis.

Dascălu (Trek Factory Racing XC), clasat pe 7 la Jocurile Olimpice de la Tokyo, a urcat pe locul 5 în clasamentul general al Cupei Mondiale, cu 1.421 de puncte.

Ministrul Sportului, Eduard Novak, a salutat un ”rezultat excepţional pentru ciclismul românesc”, ”un rezultat de excepţie, la finalul unei curse strânse, în care a plecat la start de pe poziţia 29, avansând treptat şi preluând conducerea în turul al 5-lea. Turul 6 a fost decisiv, iar poziţiile pe podium s-au stabilit în urma unei lupte în care balanţa a fost înclinată de experienţă”.

”La doar 24 de ani, Vlad a fost deja Campion European şi Campion Mondial U23 la mountain bike cross-country în anul 2019, aducând primul titlul mondial pentru România la această disciplină. Ne-a reprezentat apoi la Jocurile Olimpice de vară din 2020 de la Tokyo, unde s-a clasat pe poziţia a 7-a. Rezultate spectaculoase, care îmi dau certitudinea că Vlad are în faţă un viitor glorios în ciclism. Sunt mândru de el şi îl felicit din tot sufletul!”, a concluzionat ministrul.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava