Concert pascal
MOPAN Suceava

Sâmbătă 21 septembrie, la Suceava, s-a desfăşurat “ PARADA CICLIŞTILOR”, o acţiune organizată de Şcoala Gimnazială nr. 3 Suceava, profesor Ioan Drăgoiu ( cunoscut și ca Profu’ biciclistu) în colaborare cu Şcoala” Ion Creangă”, profesor Daniel Ceobanu, în parteneriat cu Asociaţia judeţeană Sportul pentru toţi Suceava, profesor Mihai Androhovici și sub patronajul ISCA – ”International Sport and Culture Association” din Danemarca.
Activitatea a marcat „Săptămăna europeană a mobilităţii” din cadrul proiectului ”OPEN STREETS DAY” şi a atras participarea unui număr mare de elevi de diferite vârste, părinţi, cadre didactice de dferite discipline, în frunte cu cei din conducerea şcolii, care şi-au arătat disponibilitatea, dorinţa şi plăcerea pentru mişcare în condiţiile în care mulţi alţii preferă tableta, computerul şi reţelele de socializare în detrimentul mişcării în aer liber.


Scopul acţiunii ”ACTIVATE YOUR CITY !” a fost, pe lângă cel recreativ, acela de a atrage cât mai multe persoane de orice vârstă la practicarea ciclismului, de a arăta că bicicleta este un mijloc alternativ, nepoluant şi economic de deplasare rapidă în traficul supraaglomerat. De asemenea s-a intenționat atragerea atenției pietonilor de a nu se deplasa pe pistele rezevate bicicliştilor.
”Cei 3 “S“ – stress, sedentarism, supraponderalitate pot fi combătuți prin ciclism, în condiţiile în care statisticile arată că rata obezităţii la noi în ţară este una dintre cele mai mari din Europa.
“Caravana “ ciclistă a străbătut principalele artere rutiere ale municipiului Suceava, evident pe pistele rezervate bicicliştilor, fiind urmărită cu interes şi aplaudată de trecători, care sperăm să se alăture ideii de mişcare.
Toţi participanţii, aproximativ 75, au primit din partea ISCA – Asociaţia Internaţională pentru Sport şi Cultură- tricouri, diplome şi dulciuri, plecând bucuroşi că au bifat încă o activitate menită să le creeze o stare de bine, să le confirme calităţile fizice, psihice şi să arate că ciclismul poate fi practicat la orice vârstă” a declarat la final profesorul Ioan Drăgoiu.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava