Concert pascal
MOPAN Suceava

De la începutul acestui an la nivelul Inspectoratului Județean de Poliție Suceava, conform situaţiilor statistice lunare, s-au înregistrat următorii indicatori pe linia combaterii delictelor silvice:

– în ceea ce priveşte infracţionalitatea silvică, datele statistice evidenţiază faptul că, în primele nouă luni , pe raza judeţului Suceava au fost înregistrate un număr de  198 infracţiuni.

– s-au efectuat un număr total de 1015 acţiuni, în baza a 471 planuri de acțiune întocmite în domeniul silvic.

– au fost efectuate 1960 de controale, din care 69 în fondul forestier, 116 pe linia provenienței, prelucrării și depozitării materialului lemnos, 1574 pe linia transportului de material lemnos și 201 alte controale în domeniu.

– au fost verificate 225 obiective, dintre care 46 de exploatări forestiere, 45 de instalații de beitat, 20 de depozite, 41 de târguri de profil, 12 ocoale silvice.

– au fost verificate în trafic 3975 de vehicule care transportau material lemons.

– s-au înregistrat un număr total de 198 de dosare penale privind infracțiuni la regimul silvic fiind soluționate 131, dintre care 22 înregistrate inițial cu autori necunoscuți. De asemenea, au fost înregistrate alte 57 de petiții privind problematica silvică, 55 dintre acestea fiind soluționate.

– pe linia constatării contravenţiilor la regimul silvic, în perioada analizată, s-au aplicat un număr de 653 sancțiuni contravenționale cu amendă în valoare totală de 2.195.000 lei.

Privitor la materialul lemnos, în nouă luni din anul 2020, la nivelul I.P.J. Suceava s-a confiscat cantitatea totală de 7150 m.c. masă lemnoasă, în valoare de 2.946,67 mii lei, față de doar 3700 m.c în valoare de 1271,78 mii lei în aceeași perioadă a anului 2019.

Se remarcă astfel un volum aproape dublu de masă lemnoasă confiscată de polițiști în acest an.

Din analiza indicatorilor obţinuţi în perioada ianuarie – noiembrie 2020 la nivelul I.P.J.Suceava, se constată că, per ansamblu, infracţionalitatea silvică sesizată  se menține în aceeași parametri cu constatările din anii precedenți, crescând în schimb în mod evident și substanțial volumul materialului lemnos confiscat, comparativ cu perioade similar din anii trecuți ca urmare a intensificării acțiunilor de verificare și control  a anului trecut.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava