Concert pascal
MOPAN Suceava

Cinci minori care au fugit de acasă sau din centre de ocrotire au fost găsiți și salvați de polițiștii suceveni în ultimele zile. Potrivit unui comunicat de presă al Poliției Suceava, în cursul zilei de duminică, poliţiştii din Dolhasca aflaţi în patrulare în apropierea pădurii din satul Siliștea Nouă, într-o zonă izolată, unde încă există cantități mari de zăpadă, au observat doi minori străini de localitate.

În urma verificărilor au fost identificați doi minori, ambii de 11 ani, ei fiind fugiți dintr-un centru de ocrotire, în jurul orelor 15.00. Unul dintre minori a fost predat mamei, care se afla şi ea în zonă, iar celălalt a fost predat la Centrul Școlar pt. Educație Incluzivă din Suceava.

De asemenea, în cursul zilei de luni Secţia de Poliţie Burdujeni a fost sesizată de către o bătrână de 92 de ani, din Suceava, cu privire la faptul că în cursul zilei, la ora 11.00 nepotul ei, de 11 ani, din comuna Stăuceni, județul Botoșani, a plecat de la şcoala generală din municipiul Suceava la care învaţă și nu mai ştie nimic de el.

În urma verificărilor efectuate polițiștii au stabilit că minorul este crescut de bunicii din partea tatălui, din anul 2005, de când părinţii lui au divorțat. Băiatul este elev în clasa a V-a şi a fugit de mai multe ori de acasă. Minorul s-a prezentat luni la școală, de unde a plecat în jurul orei 11:00 cu alți doi minori, de 10 ani, respectiv de 8 ani, ambii din comuna Hânțești, elevi ai aceleiaşi unităţi de învăţământ. Cei trei au mai fugit împreună și în alte rânduri, fiind găsiți în Suceava, Paşcani şi Bacău unde s-au deplasat cu trenul. Cei doi fraţi minori locuiesc împreună cu părinţii, fără forme legale în municipiul Suceava.

„Au fost constituite mai multe echipe de căutare, minorii au fost identificați în proximitatea Gării Burdujeni după aproximativ 3 ore. Minorii au fost instituționalizați la Centrul de Urgențe de Primire a Minorului Suceava, unde au fost predați asistentului medical de serviciu”, se precizează în comunicatul Poliției Suceava.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava