Concert pascal
MOPAN Suceava

Cinci elevi de la Școala Gimnazială nr.3 din Suceava sînt calificați, deja, la olimpiade naționale. Prezentă în studioul Radio Top, directoarea unității de învățământ, Sidonia Apetrei, a declarat că Ștefan Niță din clasa a VI-a E și Andrei Palade din clasa a VII-a D, îndrumați de profesoara Daniela Petrovici, s-au calificat la etapa națională a olimpiadei de informatică. Apoi, Emilia-Maria Ciobanu din clasa a V-a C și Ecaterina Mariei din clasa a VII-a D s-au calificat la Olimpiada Națională de limba și literatura română.

În cazul lor, profesori îndrumători sunt Silvia Forij și Gabriela Ciornei. Cel de-al cincilea olimpic național de la Școala nr.3 este Alexia Mitrofan din clasa a VII-a B, cu profesorii îndrumători Laura Cristina Asimionesei și Doina Ciceu. Alexia va participa la Olimpiada interdisciplinară <Cultură și Spiritualitate românească> – limba și literatura română și religie. Directoarea a adăugat că s-ar putea să mai apară calificați la etapele naționale. De exemplu, încă nu au venit rezultatele de la Concursul de Istorie „Vasile Pîrvan”, organizat de Universitatea București și unde au fost prezenți 12 elevi de la Școala nr.3 din Suceava.

Sidonia Apetrei a spus: „Copiii au fost foarte dornici să participe la olimpiade după întreruperea de doi ani din perioada pandemică. Au participat mulți copii și la Olimpiada de Matematică, unde au avut rezultate frumoase, dar fără calificări la națională. Există un interes major al copiilor pentru a participa la olimpiade. Poate că a fost și dorul de participare. La noi, participarea la olimpiadă este o constantă și în fiecare an avem trei, patru, cinci elevi calificați la naționale, care au venit și cu rezultate”. Directoarea a completat: „La concursul regional <Domnitorul Unirii și Epoca Sa>, Evelina Petrovici și Simina Varga au câștigat premiul I pentru pagina web și Roua Daria Dragotă a luat premiul II la secțiunea de pictură de la Gimnaziu. De asemenea, la faza de catedră a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar – Fotbal, elevii școlii noastre, coordonați de profesorii Alina Prorociuc și Alexandru Vizeteu au obținut locul III, în timp ce la Olimpiada Națională a Sportului Școlar – Tenis de masă, organizată la Rădăuți, elevul Mihnea Sorin Gălățeanu, din clasa a VI-a E a luat mențiune”.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava